ChatGPT predviđa 5 stvari koje će se dogoditi u kriptu do 2033.

0

Od DeFi-ja do prihvaćanja bitcoina – ovo su najznačajnije stvari koje će se dogoditi u kriptu u sljedećih 10 godina, prema ChatGPT-u.

Iako je sve započelo s početkom Bitcoin mreže 2009. godine, industrija kriptovaluta nastala je prije otprilike deset godina. Iako sigurno postoji više stvari koje su se dogodile unutar tog vremenskog okvira koje možemo objasniti, također treba vizualizirati i nagađati o tome što bi se moglo dogoditi u sljedećih deset godina.

Ovaj put je na sva pitanja odgovorio ChatGPT i dao neke uvjerljive scenarije o tome što bi se moglo dogoditi u kripto industriji u sljedećem desetljeću.

Veće mainstream usvajanje

ChatGPT je opisao “veće mainstream usvajanje” koje dolazi unutar tog vremenskog okvira jer predviđa da BTC i altcoini postanu značajan dio globalne financijske mreže i da se koriste za transakcije.

U posljednjih nekoliko godina, imali smo priliku vidjeti razvoj događaja na ovom području, kada su Visa i Mastercard potpisali višestruka partnerstva s tvrtkama za kriptovalute.

Unatoč neuspjesima industrije tijekom prošle godine, kripto šef Vise nedavno je udvostručio pozitivna stajališta svoje tvrtke o tom pitanju jer vjeruju da određena digitalna imovina “ima potencijal igrati važnu ulogu u ekosustavu plaćanja”.

Mastercard je, s druge strane, nedavno uveo poseban program čiji je cilj pomoći bankama da pokrenu platforme za trgovanje kriptovalutama.

Povećano institucionalno ulaganje

Prije nekoliko godina, odmah nakon izbijanja COVID-19, vidjeli smo da institucije ulaze u kripto kripto prostor. S jedne strane, brojni ulagači poput Bena Millera, Stana Druckenmilera i Paula Tudora Jonesa III, istaknuli su svoju podršku bitcoinu i nekim altcoinima dok su kritizirali druge opcije ulaganja i monetarnu politiku FED-a.

S druge strane, institucionalni investicijski instrumenti, poput divovske osiguravajuće tvrtke MassMutual, One River Asset Manager pa čak i BlackRock (najveći svjetski upravitelj imovinom), pokleknuli su s određenim ulaganjima ili izravnim kupnjama BTC-a.

Sve se promijenilo prošle godine nakon kraha koji je započeo s Terrom, a nastavio se s FTX-om.

Održivost

Ulaganje u okoliš, društvo i upravljanje bila je glavna priča prije nekoliko godina, kada je postojalo nekoliko globalnih agencija koje su često objavljivale izvješća da je rudarenje bitcoina loše za okoliš.

Uspjeli su jer se nekoliko investitora, uključujući Teslu Elona Muska izvršilo pritisak na kripto rudare da prestanu koristiti goriva na ugljen i okrenu se održivijim i zelenijim izvorima energije.

Ovo je također jedan od razloga zašto je Ethereum prošle godine dovršio The Merge – razvoj koji je omogućio drugom najvećem blockchainu da prijeđe s energetski zahtjevnijeg Proof-of-Work na Proof-of-Stake.

ChatGPT smatra da će održivost igrati veliku ulogu u industriji u sljedećem desetljeću dok zabrinutost za okoliš nastavlja rasti. Kao takav, chatbot je predvidio da će kriptovalute koje koriste više zelene energije biti preferirani izbor za ESG i druge ulagače.

DeFi ekspanzija

Na decentralizirane financije gleda se kao na drugu stranu općeg financijskog sustava u kojem svijet danas funkcionira, a koji je u potpunosti centraliziran. To znači da je uvijek treća strana uključena u sve vaše transakcije, poslove itd.

Iako DeFi postoji već godinama, eksplodirao je u popularnosti 2020. godine. Nazvani “DeFi summer”, projekti iz ove niše skočili su u ukupnoj zaključanoj vrijednosti (TVL) i cijenama.

Međutim, ovo masovno i brzo usvajanje također je razotkrilo neke od problema u industriji, kao što je nedostatak skalabilnosti, postojanje očitih prijevara, lažnih projekata i rug pullova, kao i sigurnosnih problema. Kripto valute vrijedne milijarde izgubljene su zbog povlačenja ili hakiranja u posljednjih nekoliko godina.

Unatoč tome, ChatGPT vjeruje da će DeFi nadživjeti svoje probleme, poboljšati korisničko iskustvo i postati vitalni dio financijske industrije.

Nove tehnološke inovacije

Na kraju, ali ne i manje važno, AI chatbot je spomenuo inovacije u tehnološkom sektoru. Uostalom, Bitcoin mreža, kao i mnogi drugi projekti koji su nastali u sljedećih 15 godina, sama je po sebi inovacija.

Dokaz o radu, unatoč problemima, doveo je do stvaranja dokaza o udjelu i njegovih višestrukih varijacija. Do sada smo vidjeli da blockchain omogućuje razvoj brojnih i različitih protokola s različitim namjenama, kao što su DeFi, NFT, oraclesi itd.

Sljedećih deset godina moglo bi donijeti puno više ideja o kojima još nismo ni sanjali.

“Mogu se pojaviti nove kriptovalute sa značajkama i upotrebama koje trenutno ne možemo predvidjeti. To bi moglo biti potaknuto napretkom tehnologije ili promjenama potreba i uvjeta u društvu.”

Međutim, zanimljivo je da AI chatbot nije spomenuo nezamjenjive tokene (NFT) unatoč njihovom eksplozivnom rastu usvajanja 2021. Ostaje pitanje povezuje li ih ChatGPT s kriptom ili jednostavno za njih ne vidi budućnost.

Izvor: Cryptopotato

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X