Cijena bitcoina ispod 12.000 dolara: Rizičnije klađenje na pad cijene

0

Cijena bitcoina (BTC) približila se razini od 11.500 dolara u utorak, 7. kolovoza, a analitičari se svim silama trude ublažiti zabrinutost zbog najnovijeg naglog pada.

Cijena bitcoina zabilježila još jednu zdravu korekciju

Podaci sa Coin360 pokazuju da se BTC/USD par trguje na razini od 11.630 dolara 07. kolovoza, čime se bilježi pad od 4,5% u roku od 24h.

Ispravka je uslijedila nakon višednevnog rasta cijene, koja je kulminirala u utorak, 07. kolovoza, kada je zabilježena maksimalna vrijednost od 12.300 dolara.

Iako tjedni dobitci za bitcoin iznose 18,5%, analitičari naglašavaju da pad ispod razine od 12.000 dolara ne predstavlja povratak na opadajući trend.

“Sve dok je cijena iznad razine od 11.000 dolara, ne postoji strah od pada na 9.000 dolara ili niže. Daleko je rizičnije biti pesimističan u pogledu cijene u ovom trenutku”, napisao je na svom statusu na Twitteru bitcoin trgovac Josh Rager.

Poticaj za najnoviji porast bitcoina vjerojatno leži u makro trendovima fokusiranim na trgovinski rat između SAD-a i Kine, zajedno s nemirima u Hong Kongu.

Rager je primijetio da ovakvi događaji predstavljaju priliku za kupnju još više bitcoina jer je početni poticaj privremeno nestao kako bi cijena bila niža.

Altcoini proizvode poznatu mimikriju

Unatoč stalnim glasinama o najnovijem hacku vodeće burze Binance, za vrijeme izvještavanja bilo je nejasno prelazi li zabrinutost u dodatni pritisak na tržište kriptovaluta.

Altcoini su kopirali kretanje bitcoina, pri čemu je većina od top 20 najboljih kriptovaluta izgubila između 2% i 6% tržišne kapitalizacije.

Ethereum (ETH), najveći altcoin prema ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji, trgovao se na razini od 227 dolara i zabilježio pad od 3,6% u razdoblju od 24 sata.

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta i dalje je veća od 300 milijardi dolara, a udio bitcoina je na višegodišnjem maksimumu i iznosi 68,2%.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X