Cijena Bitcoina pala nakon likvidacije na BitMEX-u!

0

Zadnjih dana burno je na tržištu kriptovaluta. Došlo je do velikog pada cijena Bitcoina (BTC) te ostalih kriptovaluta, jedan od glavnih katalizatora toga su događaji na kripto burzi BitMEX.

Prema pružatelju analitičkih podataka, tvrtki Skew, 26. veljače je preko kripto burze koja omogućava Bitcoin budućnosnice , BitMEX, likvidirano je Bitcoina u vrijednosti od preko 150 milijuna dolara. To je najveća količina likvidacije od početka nove godine. Milijuni dolara u long i short pozicijama uzrokovali su pad vrijednosti Bitcoina (BTC) na 8.580 dolara, što je pad cijene za više od 6% u zadnjih 24 sata.

Kakva su očekivanja za cijenu Bitcoina?

Iako se cijena bitcoina blago oporavila na 8.813 dolara, ovo bi mogla biti korekcija od koje se Bitcoin neće tako brzo oporaviti. Njegova tržišna vrijednost pala je gotovo 300 američkih dolara u jednom satu, datuma 16. veljače, čime je BTC pao ispod 10 000 USD. Trgovci kriptovalutama se već pripremaju za mogućnost da vrijednost Bitcoina može pasti ispod 8.000 dolara. To bi moglo utjecati na percepciju Bitcoina prije sljedećeg događaja prepolovljenja (“Halvinga”), zakazanog za 18. svibnja.

Međutim, većina analitičara je i dalje dugoročno optimistična. Tom Lee, suosnivač Fundstrat Global Advisors-a, predvidio je da će se cijena Bitcoina ovog ljeta popeti na preko 27.000 dolara na temelju indikatora 200-day moving average.

Utječe li epidemija na tržište kriptovaluta?

Mnoge kripto burze i tvrtke iz blockchain sektora osjetile su utjecaj potencijalne globalne epidemije COVID-19, poznatijeg i kao koronavirus. Zaposlenici u kineskim tvrtkama odgovornim za rudarenje Bitcoina primorani su ostati kod kuće ili su zarobljeni izvan gradova zbog uspostave karantene.

Bez obzira na razlog nedavnog pada Bitcoina, ovaj incident služi kao podsjetnik da tržište kriptovaluta može biti puno volatilnije od tradicionalnih investicijskih sredstava. Cijena Ripple-a (XRP) srušila se za gotovo 60% na BitMEX-u 15. veljače

Mislite li da epidemija koronavirusa ima utjecaja na cijenu Bitcoina i ostalih kriptovaluta? Javite nam vaše mišljenje u komentarima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png


* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X