Cijena Bitcoina stabilna i nakon KuCoin haka od 150M dolara

0

U službenoj izjavi, izvršni direktor KuCoin Globala, Johnny Lyu, potvrdio je veliki hakerski napad na tu kripto burzu 26. rujna. Napad je utjecao na Bitcoin, Ether i ERC20 hot wallete tvrtke, nakon što su “procurili” privatni ključevi. Izvješća procjenjuju da su hakeri otuđili oko 150 milijuna dolara korisničkih sredstava s burze.

Nakon ovoga, cijena Bitcoina se, međutim, jedva pomaknula. Druge glavne kriptovalute, uključujući Ether i tokene u DeFi sustavu, također su ostale relativno stabilne usprkos ovom događaju. Proboj sigurnosti na kripto burzama u prošlosti je dovodio do rasprodaje kriptovaluta na cijelom tržištu zbog straha od pada cijena kada hakeri prodaju zaradu.

Ali Tether je brzo krenuo u obustavu prijenosa digitalne imovine povezane s hakom KuCoina. Glavne burze, uključujući Bitfinex, također su zamrzle USDT povezan s napadom. Brz odgovor Tethera i velikih burzi mogao bi spriječiti da hakeri premjeste većinu sredstava.

KuCoin kontaktira glavne burze, Tether i Bitfinex zamrzavaju 33 milijuna dolara

Prema Paolu Ardoinu, glavnom tehničkom direktoru Bitfinexa i Tethera, ta su dva entiteta ukupno zamrznula 33 milijuna dolara. Ako su rane procjene točne i ako je hakirano 150 milijuna dolara, to predstavlja 22% izgubljenih sredstava. On je izjavio:

“Bitfinex je zamrznuo 13 milijuna Tethera na EOS-u jer su dio hakiranih sredstava, a Tether je upravo smrznuo 20 milijuna Tethera na ovoj Ethereum adresi https://etherscan.io/address/0xeb31973e0febf3e3d7058234a5ebbae1ab4b8c23 kao mjeru predostrožnosti.”

U službenoj izjavi, Lyu je rekao da je KuCoin sada u kontaktu s Huobi, Binance, OKEx, BitMax i ByBit burzama. Tvrtka je također rekla da surađuje sa zakonodavnim tijelima i relevantnim blockchain projektima. Barem u kratkom roku, zbog ovoga je hakerima veliki izazov premještaj sredstva

Mala količina hakiranih sredstava je u Bitcoinu, a većina se navodno pohranjuje u ERC 20 tokene. Rizik tokena je da bi hakeri potencijalno mogli koristiti DeFi protokole u pokušaju uklanjanja “prljavih” tokena.

No, prema osnivačici Primitive Cryptoa, Dovey Wan, hakeri se bore s prijenosom ukradenih sredstava. Objasnila je:

“Haker koji je hakirao KuCoin očito je početnik u DeFi sektoru, pokušao je prodati na Binanceu i nije zamijenio prljavi Tether na Curveu.”

Bitcoin ostaje stabilan iznad 10.700 USD

Nakon što se ponovno popeo iznad razine od 10.407 dolara, Bitcoin je pretvorio istu u support razinu. Ovo je kratkoročni preokret trenda za Bitcoin. Podaci pokazuju da su whaleovi nagomilavali svoj Bitcoin stash pri cijenama iznad 10.000 američkih dolara, što pokazuje sveukupno bullish tržišno raspoloženje. Otpornost cijene Bitcoina unatoč velikom sigurnosnom proboju pokazuje snagu trenutnog uzlaznog trenda.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X