Cijena Dogea porasla preko 20% u samo 2 minute

0

Dogecoin je porastao više od 20% u otprilike sat vremena nakon što je Twitter promijenio svoju plavu ikonicu i zaštitni znak platforme od 2006. godine u sliku psa Shiba Inu, koji je dio loga kriptovalute Dogecoin. U vrijeme pisanja ovog članka, cijena Dogecoina je $0.09739, prema podacima s CoinMarketCap.

Musk iznenadno promijenio logo Twittera

Twitter je 03. travnja zamijenio svoj poznati logotip s simbolom Dogecoina, što je dovelo do velikog rasta cijene ove kriptovalute. Ovaj potez je potaknuo razgovore među zajednicom na Twitteru, a neki su spekulirali da su hakeri preuzeli kontrolu nad platformom. Ipak, ova promjena zasad se ne odnosi na mobilnu aplikaciju Twitter.

Korisnici Twittera u ponedjeljak su mogli primijetiti da se umjesto plave ptice, tradicionalnog loga ove društvene mreže, u lijevom kutu ekrana nalazi pas, popularni “Doge” iz internetskih memeova. Isti simbol korišten je i za kriptovalutu Dogecoin, koju je svojedobno promovirao Elon Musk.

Stoga nimalo ne čudi da je vrijednost ove kriptovalute skočila s promjenom Twitterovog loga, a tome je svakako pridonijela i sljedeća Muskova objava.

Musk se u posljednjoj objavi osvrnuo na staru razmjenu tweetova s ​​korisnikom društvene mreže, u kojoj ga je poticao da kupi Twitter i zamijeni logo plave ptice ikonom popularnog meme psa.

Misterija promjene logotipa

Elon Musk je objavio tweet koji je potaknuo špekulacije o tome da planira preuzeti Dogecoin, ali ovo je na neki način potpore koju je iskazao zbog tužbe usmjerene protiv Dogecoina.

Vrijeme promjene logotipa se čini simboličnim, s obzirom na to da su Muskovi odvjetnici nedavno zatražili da se tužba protiv njega odbaci. Naime, prošli petak su odvjetnici Twittera i Muska zatražili od saveznog suca da odbaci tužbu vrijednu 258 milijardi dolara iz 2022. koja je optuživala milijardera za manipuliranje cijenom dogecoina i njeno povećanje za više od 36 000%.

Dogecoin je bio pod pritiskom glasina o nedostatku legitimiteta od osnutka 2013. godine, s obzirom na to da je kriptovaluta nastala iz šale.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X