Članovi Europskog parlamenta glasali za kripto porezni sustav

0

Europski parlament glasao je za koordiniraniji i pošteniji sustav kripto oporezivanja te za korištenje blockchain tehnologije u omogućavanju agilnijeg pristupa ublažavanju slučajeva utaje poreza.

Preko 80% zastupnika u Europskom parlamentu glasalo za rezoluciju

Rezolucija koju je sastavila europarlamentarka Lídia Pereira naišla je na dobar prijem u domu EU parlamenta. Za rezoluciju je glasalo više od 80% članova Europskog parlamenta (MEP). U obavijesti od 04. listopada, Europski parlament istaknuo je da je od 705 europarlamentaraca samo 7 je glasalo protiv rezolucije, 47 ih je bilo odsutno, a njih 566 glasalo je za.

Rezolucija daje konačan odgovor na područje oporezivanja kada se radi o industriji kriptovaluta u državama EU. Napominje da bi kriptovalute trebale biti podvrgnute pravednom i transparentnom sustavu oporezivanja.

Osim toga, rezolucija uzima u obzir male ulagače i transakcije. Prema priopćenju EU parlamenta, ova bi kategorija trgovaca trebala dobiti nešto manje oštre poreze.

Kako bi se osigurala provedba ovog dijela rezolucije, Europska komisija je dobila zaduženje da ocijeni prirodu kripto oporezivanja u zemljama diljem EU. Osim toga, procijenit će mjere koje je primijenila svaka država članica kako bi osigurala smanjenje utaje poreza.

Rezolucija će iskoristiti blockchain u borbi protiv utaje poreza

Rezolucija također nastoji uspostaviti općeprihvaćenu ideju o tome što je kripto imovina. Osim toga, nastoji se definirati koja je imovina općeprihvaćena kao oporeziva. To će pomoći u ublažavanju dvosmislenosti u definicijama među državama EU-a.

Osim poziva na učinkovitiji porezni sustav za kriptovalute, rezolucija također nastoji integrirati blockchain rješenja u porezne programe koji se bore protiv utaje poreza. U priopćenju Europskog parlamenta priznata je potencijalna učinkovitost blockchaina u kontroli utaje poreza.

Jedinstvene značajke Blockchaina mogle bi ponuditi novi način automatizacije prikupljanja poreza, ograničavanja korupcije i boljeg identificiranja vlasništva nad materijalnom i nematerijalnom imovinom, omogućujući bolje oporezivanje mobilnih poreznih obveznika.

Utaja poreza i dalje je prijetnja protiv koje se nekoliko zemalja pokušava boriti, a posebno je napredovao u sektoru kriptovaluta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X