CME bilježi rekordnu aktivnost tijekom bear marketa

0

Ugovori o derivatima za Bitcoin i Ether koje nudi CME Group zabilježili su rekordnu aktivnost u drugom kvartalu, nudeći opipljive dokaze da su profesionalni trgovci još uvijek pristupali digitalnoj imovini tijekom bear marketa.

Prosječni dnevni open interest (OI) za CME-ove kripto terminske proizvode dosegao je 106.200 ugovora u drugom tromjesečju, što je najviše u povijesti, objavila je tvrtka u četvrtak. Na terminskim tržištima OI odražava ukupan broj ugovora o izvedenicama koji nisu podmireni.

Što se tiče prosječnog dnevnog volumena, u drugom tromjesečju trgovalo se s 10.700 ugovora za Bitcoin; Etherov dnevni volumen bio je 6.100 ugovora.

Tijekom tjedna od 21. lipnja, large open interest holders (LOIH) koji pristupaju kripto proizvodima CME Grupe dosegnuli su visoku vrijednost od 404, signalizirajući “rastući interes institucionalnih ulagača u kripto”, rekla je tvrtka.

Unatoč ekstremnoj volatilnosti tržišta za Bitcoin i Ether, kripto budućnosnice CME grupe bili su “utočište dosljedne likvidnosti s kontinuiranim obujmom i rastom open interesta za ulagače”, rekao je Tim McCourt, globalni voditelj CME-a za dioničke i forex proizvode, dodajući:

“Raznovrsnost proizvoda, uključujući budućnosnice i opcije manje veličine za mikro Bitcoin i mikro Ether, nudi poboljšanu fleksibilnost i preciznost trgovanja za niz sudionika na tržištu, uključujući velike institucije kao i sofisticirane, aktivne trgovce.”

U 2017. CME Group je postao drugo tržište izvedenica koje nudi Bitcoin terminske ugovore, zaostajući za svojim gradskim rivalom CBOE Global Markets za jedan tjedan. Do kraja 2020. CME-ov kumulativni obujam budućnosnica za Bitcoin dosegnuo je 100 milijardi dolara.

Burza je od tada pokrenula nekoliko proizvoda kripto izvedenica, uključujući opcije Bitcoina i Ethera male veličine. Ti su ugovori 10% veličine njihove kripto imovine, što trgovcima daje više mogućnosti zaštite/hedgea od svoje izloženosti.

U četvrtak je CME otkrio da je njegov Micro BTC proizvod imao prosječnu dnevnu količinu od 17.400 ugovora u drugom kvartalu. Dnevni volumen za njihov mikro ugovor ekvivalentan ETH-u bio je 21.300.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X