Lansiran Coinbase app store

2

Coinbase je lansirao app store, naglašavajući tvrtke koje su integrirale s njihovom uslugom walleta.
coinbaseNa API stranici poduzeća objašnjeno je da prihvaćaju aplikacije koje obavljaju „sve glavne Bitcoin operacije“ – razmjenjuju Bitcoin s lokalnom valutom, šalju i zahtijevaju bitcoinove putem e-maila ili Bitcoin adrese te stvaraju Bitcoin wallet. Dopuštaju i trgovačke aplikacije te aplikacije koje omogućavaju pristup sirovim podacima Bitcoin mreže. Mikrotransakcije su također dopuštene.

Prve aplikacije koje su uključene u app store su Hive, wallet baziran na OSX, i Gliph, mobilna aplikacija za izradu Bitcoin transkacija. Obje aplikacije su integrirane s Coinbaseom. Na stranici se nalaze i BitTip, Redditova aplikacija za Bitcoin napojnice, Coinbase WordPress plugin te Coinbase Trader, aplikacija koja omogućuje automatiziranu kupovinu i prodaju bitcoinova putem Coinbasea.

Coinbase nije odgovorio na upite koliko će se provjeravati sigurnost prilikom korištenja njihovog API-ja ili bilo kojeg drugog kriterija korištenog za uključivanje u app store.

Čini se da će ovo biti dio cjelovitijeg Coinbaseovog pokušaja da izgradi developer zajednicu za svoju Bitcoin infrastrukturu koja se sastoji od block chaina i uključuje wallet, transakciju baziranu na e-mailu i usluge obrade trgovačke transakcije.

BitHack natjecanje

Coinbase je nedavno vodio svoje BitHack natjecanje u kojem je dodijelio nagrade u vrijednosti 18 tisuća dolara.

Pobjednik natjecanja je CoinPlanter, Android aplikacija koja koristi geografsko označavanje za pohranu, podjelu i dohvaćanje bitcoinova. Korisnici mogu „kopati“ na bilo kojoj lokaciji za koju smatraju da je netko ostavio bitcoinove koje bi mogli pokupiti. Ovaj alat, koji je osvojio 10 tisuća dolara, ima marketinški potencijal za tvrtke koje žele zaraditi na ideji geografskog označavanja i integrirati ovaj koncept sa svojim vlastitim kampanjama.

Drugu nagradu, 5 tisuća dolara, osvojio je Aircoin, mobilna aplikacija koja korisnicima omogućava slanje bitcoinova drugima koji se nalaze u blizini koristeći drag-and-drop vizualno sučelje.

Treću nagradu, 3 tisuće dolara,  osvojio je Coinery.io, online stranica za prodaju digitalnih proizvoda u bitcoinovima. To je Coinbaseova stranica koja ne naplaćuje nikakve naknade.

Nijedna od ovih aplikacija nije uvrštena u Coinbaseov app store. Uvršten je Bitfluence, jedan od sudionika natjecanja. Bitfluence omogućava korištenje vlastitog Twitter identiteta za slanje i primanje bitcoinova.

Coinbase je u prošlosti imao teškoća sa svojim app storeom zbog Appleovog zloglasnog anti-Bitcoin pristupa. Apple je uklonio svoju iOS aplikaciju s app storea u studenom, niti mjesec dana nakon njezinog lansiranja.

Izvori:

Coinbase app store

Share.

About Author

2 Comments

  1. E pa upravo to! 😀
    Ovo im je odlična ideja, koliko sam shvatio odlično i realizirana a i stavila ih je kao vodeće u bitcoin svijetu.

Leave A Reply

X