Coinbase će danas biti izlistan na NASDAQ

0

Coinbase, vodeća burza kriptovaluta u Sjedinjenim Državama, uskoro će biti javno izlistana nakon što njezine dionice COIN danas izađu na NASDAQ-u.

Općenito, sentiment oko izlistavanja je nadasve pozitivan i s kripto tržišta, ali i s tradicionalnih financijskih tržišta. Kako je taj događaj danas, analitičari objavljuju različite perspektive povezane s time kako bi moglo utjecati na cijene Bitcoina i altcoina.

Hoće li Coinbase rally uzrokovati vrh bull marketa?

Coinbase ne provodi početnu javnu ponudu (IPO), umjesto toga, tvrtka izravno kotira na Nasdaq-u, zaobilazeći potrebu za suradnjom s investicijskim bankama, što često dovodi do visokih troškova za tvrtke. Unatoč nedostatku sudjelovanja investicijskih banaka u procesu izlistavanja Coinbasea, oko COIN-a se stvorio veliki hype.

Dok je 12. travnja govorio CNBC-ovom Squawk Boxu, Jim Cramer rekao je:

“Coinbase morate kupiti kad dođe do te prigode. Iako se radi o poslu od 100 milijardi dolara, postalo je općepoznato da će mnoge tvrtke prihvatiti i investirati u kriptovalute. MicroStrategy je uvijek bio leader, pa bi i drugi to željeli slijediti.”

Postoji nekoliko razloga zašto su ulagači na tradicionalnom financijskom tržištu optimistični u pogledu COIN-a. Najvažnija su dva glavna čimbenika: izloženost kripto tržištu bez posjedovanja kriptovaluta i unosni poslovni model Coinbasea.

Prema Benu Lillyju, suosnivaču Jarvis Labsa:

“Listing Coinbasea je presudni trenutak u smislu legitimiranja nekih percepcija kriptovaluta, posebno oko DEX-ova koji imaju malo zaposlenih te niski opex (operativne troškove) koji ima Coinbase. Kripto je imovina s nevjerojatnim opsegom i raznolikostima, koja bi trebala još više rasti. Coinbase pokazuje koliko profitabilna može biti izloženost ovom tržištu. Također, očekujem val M&A i VC aktivnosti zbog toga što će privatni investitori tražiti od svojih upravitelja fondova izloženost ovom sektoru. “

Financijski istraživač iz John Street Capital, VC tvrtke, primijetio je da je Coinbase izuzetno profitabilan, s godišnjim prihodom od 1,8 milijardi dolara. Povrh uvjerljivog financijskog izvješća i prihoda, baza korisnika Coinbasea mnogo je veća od Cash Appa i Venmoa.

Zapravo, Coinbase ima najveću korisničku bazu od svih financijskih institucija u SAD-u, osim JPMorgan Chasea. Iako neki trgovci vjeruju da bi kripto mogao doseći vrh (iz cjenovnog aspekta) nakon listanja Coinbasea, sentiment tržišta koji se kreira prema ovom događaju vrlo je pozitivan.

Na pitanje o značaju listanja Coinbase, Ben Lilly je rekao:

“Uvijek vam je potreban taj most. Koliko tradicionalna tržišta cijene tvrtku koja posluje u kripto sferi, to je taj most. Sada tradicionalni ulagači mogu proći mostom i shvatiti da je to neiskorišteni ocean imovine u koju se može uložiti. Možda neće odmah uložiti, ali njihov okvir za kako vrednovati nešto postaje jasniji. “

Mike McGlone, viši robni strateg u Bloomberg Intelligenceu, vjeruje da bi Coinbase “IPO” mogao potaknuti rast cijene Bitcoina na 70.000 dolara. Izjavio je da Coinbaseov izlazak na NASDAQ faktor koji može povećati cijenu Bitcoina na 70.000 dolara upravo kako je vijest o Teslinoj izloženosti najvećoj kriptovaluti digla cijenu na 60.000 dolara. U vrijeme pisanja ovog članka, cijena Bitcoina je 64.500 dolara, što nam govori da bi McGlone mogao biti u pravu.

Kako bi se mogla kretati cijena COIN dionica?

Još jedna kripto firma je u prošlih godinu dana postala “publicly traded”, a to je Galaxy Digital, čiji je vlasnik milijarder Mike Novogratz. Otkako je Galaxy Digital uvršten na kanadsku burzu, njegove su dionice porasle više od dvadeset puta. Iako se poslovni model i tržišna kapitalizacija dviju tvrtki pri pokretanju znatno razlikuju, to pokazuje da postoji interes za javno uvrštene kripto tvrtke, što će se vjerojatno odraziti na vrijednost COIN-a.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X