Coinbase dobiva licencu E-novca u Velikoj Britaniji

0

Coinbase je jedna je od najpoznatijih kripto burzi na tržištu, svoje poslovanje započela je 2012.-te godine, a danas svoje poslovanje širi i dobivanjem licence E-novca u Velikoj Britaniji, što obuhvaća i poslovanje u 23 zemlje Europske unije.

CEO Coinbase-a u UK-u, Zeeshan Feroz, jučer 14. ožujka, objavio je da im je agencija Financial Conduct Authority (FCA) iz Velike Britanije dodijelila licencu E-novac što ih čini prvom licenciranom kripto burzom u državi i službeno otvara vrata u 23 zemlje Europske unije u kojima FCA djeluje.

Vrlo smo ponosni što možemo objaviti da je Coinbase primio licencu E-novca gdje smo ispoštovali stroga pravila agencije FCA, a sve to će nam omogućiti pružanje usluga plaćanja u državi, a ujedno i našim korisnicima stvoriti prilike za plaćanje usluga i proizvoda koji ih zanimaju. Zeeshan Feroz

Postavlja se pitanje koliko će ova suradnja zapravo utjecati na ostale zemlje članice EU, budući da Velika Britanija najavljuje izlazak iz EU?

FCA je agencija koja se bavi financijskim regulacijama na području Velike Britanije, a djeluje nezavisno od Vlade i politike budući da njezine odluke direktno utječu na njih.

Coinbase napominje da e-novac nije isto što i kriptovalute te da su sredstva njihovih korisnika uvijek sigurna i da koriste zaštitne mjere koje su prepoznate od FCA, a uz to ističu da će fiat sredstva klijenata biti na odvojenim bankovnim računima od sredstava Coinbase.

Coinbase će ubrzati plaćanja u Velikoj Britaniji

Dobivanjem licence od FCA, Coinbase će ubrzati postojeći sustav plaćanja Faster Payments Scheme u državi pri čemu ima podršku vodećih banka u državi, a sve s ciljem ubrzanja vremena primanja i slanja fiat novca s Coinbase-a.

Prema objavi Feroz-a, Coinbase tvrdi da u Europi postoji ogromna potražnja za kriptovalutama, a od 2014.-te od kad su počeli djelovati na ovom prostoru bilježe ogroman porast korisnika s ovog djela svijeta.

Nadalje čak kaže da je tržište EU raslo dvostruko brže od bilo kojeg drugog tržišta u 2017.-toj godini, ali njihov prvi cilj je za sada Velika Britanija pa tako i najavljuju razvoj svojeg novog tima upravo u Londonu i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X