Coinbase opovrgnuo glasine o dolasku Ripplea na platformu

0

Popularna kripto burza Coinbase je opovrgnula nedavne glasine o tome da će Ripple i druge kripto valute uskoro biti integrirane u GDAX.

Brian Armstrong, CEO Coinbase platforme, je opovrgnuo sve glasine te izjavio da niti Coinbase niti GDAX nisu odlučili integrirati nove kripto valute na platformu u nekoj skorijoj budućnosti.

Nismo donijeli nikakvu odluku da ćemo dodati neku novu kripto valutu na GDAX ili Coinbase. Sve glasine o tome nisu istinite niti su potekle iz naše kompanije.

Coinbasevo opovrgavanje dolazi nakon što su počele kružiti glasine kako će GDAX napraviti integraciju, te dodati XRP. Glasine su se toliko počele širiti po Facebooku i Twitteru da je kompanija osjetila potrebu za javnim opovrgavanjem, što je rezultiralo sa padom vrijednosti XRP-a.

Odmah nakon što je Coinbase opovrgnuo ove glasine, kapitalizacija XRP-a je pala sa 148 milijardi na 120 milijardi dolara.

Kontroverza zbog curenja informacija

Coinbase i GDAX sigurno neće uvesti podršku niti za jednu novu kripto valutu dok ne budu sigurni da informacije o integraciji neće procuriti prije službene obavijesti. Početkom prosinca, kada je Coinbase dodao Bitcoin Cash, zaposlenik firme je dva dana prije službene obavijesti dao informacije o ovoj integraciji u javnost.

Nakon ovoga curenja informacija kompanija se suočila s oštrim kritikama od kripto zajednice, a Brian je obećao da će provesti detaljnu istragu. Obećao je da će kompanija pokrenuti legalne akcije protiv osobe koja je pustila ove povjerljive informacije u javnost.

Nemojte očekivati uskoro podršku za nove valute

Istraga oko kontroverze s Bitcoin Cash podrškom još uvijek traje. Sve dok se ova istraga ne završi teško je za vjerovati da će Coinbase dodati podršku za novu kripto valutu. Brian je priznao da su se događala neka trgovanja unutar kompanije prije službenog puštanja ove informacije, te da će protiv takvih osoba biti pokrenute sankcije.

Izgleda da je jedna osoba ili više njih kupila Bitcoin Cash prije nego je Coinbase dodao podršku za ovu kripto valutu i samim time su znali da će se cijena drastično povećati i tako su direktno profitirali.

Ako nađemo dokaze da je neki od naših zaposlenika ili partnera, direktno ili indirektno, sudjelovao u unutarnjem trgovanju neću se ustručavati dati im otkaz i pokrenuti protiv njih legalne akcije. Brian Armstrong, CEO Coinbase

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.
Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X