Coinbase dnevno prihoduje $2,74 milijuna!

0

Jedna od najvećih kripto burza u SAD-u, Coinbase koja na tržištu postoji već 6 godina, objavila je kako je u prethodnoj godini ostvarila prihod od čak milijardu dolara, što u prijevodu znači da dnevno ostvaruje prihod od $2,74 milijuna, odnosno da u svakoj minuti zarađuju $2.000.

Eksplozija prihoda u 2017. preko milijardu dolara

2017. godina bila je odskočna daska za kriptovalute, pa je tako i Coinbase ugrabio ogroman prihod s tržišta kojem su pogodovali mnogi preduvjeti, a samo neki od njih su nove kriptovalute na tržištu, novi članovi na kripto burzi te ogromna zapošljavanja ljudi. U svojoj bazi Coinbase je zabilježio preko 13 milijuna korisnika krajem prethodne godine.

Kako Coinbase zarađuje?

Coinbase ne zarađuje novac direktno na cijeni Bitcoina, već na obujmu transakcija koje se proporcionalno povećaju s rastom cijene Bitcoina. Ova kripto burza naplaćuje naknadu za svaku provedenu transakciju i kupcu i prodavaču između 0,25% i 1%, zavisno o veličani iste.

Hoće li uskoro krenuti prodaja dionica Coinbase-a?

Uz ovakve prihode, Coinbase je zapeo za oko mnogobrojnim investitorima koji bi voljeli pronaći svoj dio “kolača” u suvlasništvu kompanije. Jedini problem u tome jest što Coinbase to ne dozvoljava, čak su izričito upozorili trenutne dioničare da ne ulaze u nikakve rasprave koje povlače to pitanje izvan vidokruga poduzeća.

Coinbase je privatna organizacije, stoga nije dozvoljeno trgovati našim dionicama na sekundarnom tržištu te ako ustanovimo da su ljudi prodali dionice Coinbase, poduzet ćemo odgovarajuće mjere jer će to biti izričito kršenje naših ugovora. Coinbase

Bez obzira na to koliki potencijal i pritisak stvarali investitori, Coinbase ne popušta. Uz to su prije 6 mjeseci prikupili $100 milijuna te počeli ostvarivati $2,74 milijuna dnevno, stoga je logično da im se nikuda ne žuri s definiranjem IPOa.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: News.bitcoin.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X