CoinList procijenjen na $1.5 milijardi nakon Serije A

0

Kripto platforma CoinList zaključila je prikupljanje sredstava serije A vrijedne 100 milijuna dolara kako bi potaknula globalnu ekspanziju poslovanja, čime je ukupna evaluacija kompanije postigla ogromnih 1,5 milijardi dolara.

Tvrtka je u utorak objavila da će novac pomoći CoinListu da poveća svoje poslovne operacije, podržati zajednicu ranih korisnika i pokrenuti ponudu novih proizvoda. Prikupljanje sredstava zajedno su vodili VC-evi Accomplice i Agman, uz dodatno sudjelovanje Fenbushi Capitala, DFG-a, CMT Digitala, FBG Capitala i drugih.

Izvor: Twitter

CoinList je doživio da se njegova korisnička baza poveća za 42 puta tijekom prošle godine, ističući masovni interes za kriptovalute diljem svijeta. Platforma je dizajnirana da pomogne ulagačima da dobiju pristup tokenima novih projekata prije nego što budu izlistani na centalizirane kripto burze. Najveći izvor rasta CoinList korisnika tijekom prošle godine došao je iz: Turske, Venezuele, Rusije, Japana i Ujedinjenog Kraljevstva. Tvrtka trenutno ima 4,5 milijuna korisnika u više od 170 zemalja.

Sva više kripto Unicorna

U 2021. godini nekoliko tvrtki usmjerenih na kripto i blockchain steklo je priželjkivani status unicorna – izraz koji opisuje startupe čija je vrijednost 1 milijarda dolara ili više. Južnoameričke kripto burze Bitso i Mercado Bitcoin postale su članice ekskluzivnog kluba početkom ove godine, dok je platforma FTX procijenjena na čak 18 milijardi dolara. Kao što je Cointelegraph nedavno izvijestio, NFT tvrtka Candy Digital također je nedavno zaključila krug financiranja Serije A od 100 milijuna dolara, čime je ukupna evaluacija također iznosila 1,5 milijardi dolara.

VC-evi su ove godine uložili milijarde dolara u kripto startupove, dok “smart money” također počinje sve više podržavati nove projekte koji bi mogli preoblikovati globalni financijski sustav. Ranije ove godine, venture tvrtka iz Silicijske doline Andreessen Horowitz objavila je da je dodijelila 2,2 milijarde dolara za financiranje novih kripto projekata. Prošlog tjedna, VC tvrtka Galaxy Interactive potvrdila je da je prikupila još 325 milijuna dolara od 70 investitora kako bi podržala nove kripto tvrtke.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X