CoinMarketCap integrirao Uniswap na svoju platformu

0

Jedna od najpopularniji stranica u kripto svijetu, CoinMarketCap, pokrenula je značajku token swapa na svojoj web stranici integracijom s decentraliziranom kripto burzom Uniswap.

CMC je jedan od najpoznatijih agregatora podataka na kripto tržištu, a najveća kripto burza Binance ju je kupila u travnju 2020. godine.

Swap tokena na CoinMarketCap platformi

Tokeni bazirani na Ethereumu koji se nalaze na ovoj stranici od sada imaju “swap” ikonicu koja omogućava korisnicima povezivanje kripto novčanika s CMC-om te swap (zamjenu) između ERC-20 tokena. Platforma podržava sljedeće kripto novčanike: MetaMask, Coinbase, Fortmatic, Portis i WalletConnect.

CMC je nagovijestio da bi u budućnosti moglo biti dodatnih integracija s drugim DEX-ovima i mrežama. U izjavi datuma 29. lipnja napomenuli su da je “trenutno podržan samo Ethereum”, a Uniswap V1 i V2 bit će “prvi podržani DEX za swap tokena”.

Izvor: Twitter

CMC je od početka godine zabilježio značajan rast prometa na web stranici. On se povećao sa 101 milijuna ukupnih mjesečnih posjeta u siječnju na 272,32 milijuna mjesečnih posjeta u svibnju. Binance je web stranica s koje najviše prometa dolazi na CMC. Ona je donijela čak 52,68% prometa na stranicu prošlog mjeseca, prema podacima tvrtke za analitiku web stranica SimilarWeb.

Je li CMC operativno neovisan?

CMC je osnovan 2013. godine i postao je jedno od najreferentnijih web mjesta s kripto podacima na svijetu. U 2019. platforma je lansirala kripto indekse na glavnim financijskim platformama kao što su Nasdaq Global Index Data Service i Bloomberg Terminal.

Unatoč Binanceovim javnim izjavama da je CMC imao operativnu neovisnost nakon stjecanja u travnju 2020., neki najviši rukovoditelji otišli su u roku od nekoliko mjeseci od preuzimanja. Cointelegraph je 31. kolovoza 2020. izvijestio da je zamjenica izvršne direktorice Carylyne Chan zajedno s kolegama Jeremyjem Seowom i Spencerom Yangom napustili tvrtku.

Međutim, integracija Uniswap-a u velikoj je mjeri u skladu s Chanovom vizijom za postizanje većeg usvajanja kriptografije koju je istaknula Cointelegraphu u kolovozu 2020., napominjući da:

“Svi već neko vrijeme znamo da će bolja korisnička iskustva i pojednostavljena sučelja i proizvodi biti ključni za ubrzanje šireg usvajanja kriptovaluta.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X