Compound postaje DeFi-ev prvi “jednorog” vrijedan milijardu dolara!

0

Compound Finance, tvrtka za decentralizirani protokol zajmova, postala je prvi DeFi “jednorog” jer je dosegla vrijednost od milijardu dolara. Njihovi COMP tokeni ovaj tjedan dosegli su ukupnu tržišnu kapitalizaciju od milijardu dolara.

COMP je trenutno najvredniji digitalni token koji djeluje u sektoru decentraliziranih financija (DeFi), nakon što je svojim investitorima dodijelio 4,3 milijuna od ukupno 10 milijuna tokena. Compound je druga po veličini platforma za izdavanje zajmova u DeFi svijetu, odmah iza MakerDao-a. Ukupni iznos vrijednosti zaključan u Compound protokolu za pozajmljivanje povećan je za 29% s više od 62 000 ETH “zaključanih” u pametnom ugovoru.

Upravljanje Compound platformom

Jedno od svojstava platforme je ta da vlasnici COMP tokena koji posjeduju od 1% ukupne ponude tokena imaju mogućnost podnijeti prijedloge za upravljenje platformom. Trenutni veliki “holderi” su: Compound Labs kojima pripada 24%, Polychain Capital posjeduje 3,26%, a16z posjeduje 3,45% tokena. Među ostalim velikim ulagačima su: Bain Capital Ventures, Coinbase i Paradigm Capital. Osnivači i Compound tim dobivaju 22,25% tokena, s četverogodišnjim rasporedom izdavanja (četverogodišnji vesting).

Kako je dosegao milijardu dolara?

Compound je brzo postao lider u DeFi industriji i tako doveo svoj protokol za pozajmljivanje u Unicorn klub. Cijena COMP tokena porasla je u prvom danu trgovanja, brzo prelazeći granicu od 100 dolara, što ih je s obzirom na količinu tokena u ponudi dovelo do nevjerojatnih milijardu dolara. Prema Defi Pulse-u, cijena po kojoj sada trguje COMP token je 75 USD, a slijedi ga MakerDao po cijeni od 548,75 USD po tokenu. Iako je cijena MKR tokena nadilazi onu COMP-a, zbog većeg broja tokena na tržištu. Compound trenutno nadmašuje MakerDAO za oko 470 milijuna američkih dolara.

Compound je prvotno objavio informacije u vezi s COMP tokenom u veljači, započevši svoj sporazum o promjeni kontrole protokola. Kontrola nad protokolom prelazi s organizacije u ruke vlasnika tokena. Ovo sustavu daje dodatan sloj decentraliziranosti. Protokol upravljanja možete vidjeti ovdje.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X