Cosmos izdao novi whitepaper koji mijenja korisnost ATOM tokena

0

Blockchain mreža usmjerena na interoperabilnost Cosmos je objavila novi whitepaper u kojem se predlaže obnovljeni Cosmos Hub s ciljem jačanja interoperabilnosti i sigurnosti, zajedno s ključnim promjenama njegovog nativnog ATOM tokena.

Novi Cosmos whitepaper objavljen je u ponedjeljak na konferenciji Cosmoverse u Medellinu, Kolumbija. Nadogradnje navedene u whitepaperu tehnički su još uvijek u statusu “prijedloga”, ali očekuje se da će promjene biti unesene u blockchain 3. listopada.

Cosmos je blockchain ekosustav dizajniran za skaliranje i međusobnu suradnju. Cosmos Hub je bio prvi blockchain izgrađen na Cosmosu, koji je u početku služio kao posrednik između drugih međusobno povezanih blockchaina.

ATOM token koristi se za transakcije unutar ekosustava Cosmos, koji se također može koristiti za potrebe governancea i ulaganja. Prema predloženim promjenama, Cosmos će postati interoperabilniji, decentraliziraniji i sigurniji ekosustav.

Jedna od navedenih promjena je reinvencija Cosmos Huba kao “Interchain” weba, što će omogućiti drugim Cosmos blockchainovima da posude Hubov skup validatora kako bi osigurali svoju mrežu umjesto da moraju pronaći vlastite validatore.

Billy Rennekamp, ​​voditelj proizvoda Cosmos Hub-a, dodao je da bi prijedlog vrijednosti koji stoji iza ovog prijelaza na Interchain Security također učinio Cosmos mrežu “pravno, obranjivo decentraliziranom”.

Prema whitepaperu, Interchain Security također će omogućiti Cosmos Hub-u da “udomi novu kategoriju aplikacija s komplementarnom funkcionalnošću”, navodeći:

“Interchain Security daje lancima brži, lakši i jeftiniji put do tržišta, a razvojna platforma koju nudi Interchain Security omogućuje […] trećim stranama da iskoriste osnovnu infrastrukturu Huba za izgradnju komercijalnih aplikacija.”

Whitepaper također predlaže novi model izdavanja za nativni ATOM token, s ciljem postizanja bolje ravnoteže između rasta ekosustava i međulančanog usvajanja “uz očuvanje sigurnosti koju pruža izvorni režim”, navodi se u whitepaperu.

Nova monetarna politika Cosmosa imat će dvije faze: “tranziciju” i “stabilno stanje” ATOM-a.

Prijelazna faza će vidjeti 10.000.000 izdanih ATOM-a u prvom mjesecu, koji će se zatim smanjivati ​​po opadajućoj stopi dok ne dosegne fazu stabilnog stanja 36 mjeseci kasnije.

Suosnivač Cosmosa Ethan Buchman rekao je da će ovaj novi model izdavanja tokena omogućiti drugim Cosmos blockchainovima da postanu međusobno povezaniji s Cosmos Hubom i ATOM-om.

Whitepaper je također opisao plan za daljnje povećanje vrijednosti ATOM tokena omogućavanjem likvidnog ulaganja s leverageom.

To će vlasnicima ATOM-a omogućiti da povuku ATOM tokene jednako lako kao što su ih uložili, što će uskoro omogućiti Cosmosov “modul za liquid staking”.

“Korisničko iskustvo i poboljšanje kapitalne učinkovitosti koje nudi liquid staking toliko su značajni” da je zahtijevalo “potpunu ekonomsku integraciju” u novi ekosustav Cosmos koji je orijentiran na interchain, navodi se u whitepaperu.

Objava whitepaper-a dolazi nekoliko tjedana nakon što je istraživačka i investicijska tvrtka Delphi Labs najavila promjenu svojih napora za istraživanje i razvoj kako bi se usredotočila na ekosustav Cosmos.

Istraživačka tvrtka istaknula je brzinu mreže, likvidnost lanca, dostatnu decentralizaciju i međulančanu interoperabilnost kao ključne čimbenike koji stoje iza njezine odluke da pruži napore u istraživanju i razvoju kako bi pomogla daljnjem rastu Cosmosa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X