Cred Protocol donosi DeFi kreditni rejting

0

Cred Protocol, startup za decentralizirano kreditno bodovanje predstavio je rezultate svog prvog automatiziranog sustava kreditnog bodovanja za korisnike DeFi platformi.

Izvršni direktor Cred Protocola Julian Gay iznio je rezultate u objavi na Twitteru, koji su pokazali kako je Cred uspješno iskoristio prošlo ponašanje transakcija na Aave protokolu za procjenu kreditne sposobnosti budućih zajmoprimaca na temelju ponašanja na “lancu” u DeFi sektoru.

Korištenjem strojnog učenja za procjenu atributa walleta temeljenih na vremenu i analizi ponašanja korisnika u prošlim transakcijama, Cred Protocol generira ocjenu “zdravstvenog faktora” koja predviđa vjerojatnost buduće likvidacije za jednu adresu, što je, prema Gayu, jedna od najjačih osnovnih vrijednosti predviđanja kreditne sposobnosti.

Cred Protocol tvrdi da decentralizirane financije čini dostupnijima svijetu implementacijom pouzdanih kreditnih rezultata koji bi omogućili da “svatko s internetskom vezom” i “dobrom financijskom reputacijom” dobije pristup zajmovima.

U tradicionalnom financijskom sustavu kreditnu sposobnost zajmoprimaca i zajmodavaca procjenjuje središnje tijelo kao što je kreditni ured, a DeFi omogućuje pokretanje financijskih usluga s ravnopravnim (P2P) sustavom, eliminirajući ideju o posredniku ili središnjem tijelu.

Istaknuti DeFi analitičar Chris Blec izrazio je zabrinutost da bi zajmoprimac mogao koristiti više Ethereum adresa kako bi zaobišao kreditno bodovanje, na što je Gay odgovorio da je potencijalno rješenje ovoga u Beta verziji.

Cred Protocol je mali tim od devet ljudi sa sjedištem u San Franciscu s dodatnim “centrima” u New Yorku i Londonu. Međutim, Gay kaže da mu je cilj DeFi tehnologiju približiti više od milijardu ljudi. U Medium postu, Cred je iznio svoje planove za rast na Aave protokolu i proširenje svoje analize podataka na druge lending protokole kao što su Compound i MakerDAO.

Prije dvije godine, blockchain lending protokol Teller prikupio je milijun dolara u početnom krugu financiranja kako bi ugradio tradicionalne kreditne rezultate u DeFi.

U studenom 2021., Credit DeFi Alliance (CreDA) službeno je pokrenuo uslugu kreditnog ocjenjivanja koja bi utvrdila kreditnu sposobnost korisnika s podacima iz više blockchaina. CreDA je razvijen za rad pomoću CreDA Oraclea procjenom zapisa prošlih transakcija koje je korisnik proveo kroz nekoliko blockchaina uz pomoć umjetne inteligencije (AI).

Nedavno je protokol P2P pozajmljivanja RociFi Labs zaključio početno financiranje od 2,7 milijuna dolara u partnerstvu s tvrtkom za upravljanje imovinom GoldenTree, koje je usmjereno na proširenje kreditnog rejtinga u lancu za DeFi sektor. Čini se da je ovo jedan od smjerova u kojemu će se kretati DeFi tijekom ovog bear marketa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X