CryptoHead: Hrvatska među najspremnijim zemljama za uvođenje kriptovaluta

0

Kako kriptovalute postaju sve popularnije diljem svijeta, sve veći broj ljudi koristi i ulaže u popularne kriptovalute. Neke zemlje sada počinju postavljati više infrastrukture kako bi se pridružile kripto revoluciji pa je tako i interes stanovnika sve veći.

No, koje zemlje pružaju najviše mogućnosti ljudima da počnu trgovati i ulagati te pokažu najviše interesa za kripto?

Prema službenoj analizi portala Cryptohead (Crypto-Ready Index), Hrvatska je 13. najspremnija država na svijetu za uvođenje kriptovaluta. Analiza je obuhvatila 210 zemalja.

CryptoHead indeks formiran je na temelju nekoliko faktora: broj i dostupnost bankomata prilagođenih za kriptovalute, način na koji vlade zemalja doživljavaju kriptovalute s pravne strane te mogu li se koristiti u bankama. 

Crypto-Ready Index također provjerava generalni interes populacije za kriptovalute te u obzir uzima broj internet pretraživanja pojmova vezanih uz kriptovalute u zadnjih godinu dana, što je pokazatelj rastućeg interesa u svakoj zemlji. Sve navedeno važno je za formiranje indeksa od 1 do 10 koji govori o tome koliko je određena zemlja spremna za uvođenje kriptovalute.

Prema ovoj analizi, najspremnija država na svijetu za uvođenje kripta je SAD, s indeksom od 7.13. SAD je zemlja koja ima najviše kripto bankomata na svijetu – preko 17.000. U zadnjih godinu dana online pretrage za kriptovalutama skočile su za 140%. U SAD-u je kriptovalute moguće koristiti i u bankama, a zakoni su više prilagođeni i naklonjeni kriptovalutama, za razliku od ostalih zemalja. 

Koje su zemlje najspremnije za uvođenje kriptovaluta?

Ovo je prvih deset najspremnijih zemalja za uvođenje kriptovaluta. Hrvatska je zauzela 13. mjesto s indeksom 5.66, a ispred nje su Malta (5.68) i Gibraltar (5.72).

  1. SAD (7.13)
  2. Cipar (6.47)
  3. Singapur (6.30)
  4. Hong Kong (6.27)
  5. Velika Britanija (6.06)
  6. Irska (6.05)
  7. Slovenija (5.96)
  8. Australija (5.94)
  9. Njemačka (5.93)
  10. Kanada (5.86)

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X