Cryptotask – decentralizirano tržište za freelancere

1

Novi hrvatski startup Cryptotask radi prvu burzu rada na svijetu na kojoj će poslodavci i radnici moći biti i ljudi i strojevi. Cryptotask svoj pothvat planira financirati kroz initial coin offering (ICO) koji će započeti 20. studenog.

To je drugi hrvatski ICO nakon što je krajem rujna zagrebački startup DA Power Play, koji razvija robota kripto-brokera, u šest dana kampanje za 18,6 posto udjela skupio 2,6 milijuna dolara vrijednosti u kriptovalutama.

Cryptotask je pokrenuo Vedran Kajić, osnivač prvog startupa koji je postavljao Bitcoin bankomate u Hrvatskoj Bspenda i autor Etherizationa, prve računalne igre na svijetu na Ethereum mreži.

Kajić kaže da su Cryptotask zamislili kao konkurenta Toptalu, Upworku i Freelanceu, jer ciljaju na globalno tržište freelancera vrijedno više od bilijun dolara. Plan im je kroz decentralizaciju, odnosno blockchain, stvoriti efikasnije tržište rada, koje bi bilo 10 puta jeftinije za korištenje.

“Želimo napraviti tržište rada, koje će ukloniti neplaćanje za obavljeni posao, donijeti pošteno rješavanje eventualnih sporova, smanjiti naknade, omogućiti bilo kome na planeti da se uključi u to tržište, ne samo u smislu da posao može obaviti već i da za njega može biti plaćen”, kaže Kajić.

Share.

About Author

Master's degree in information and communication technology. Currently working as software developer at Ericsson Nikola Tesla. Interested in the future of technology. Bitcoin enthusiast.

1 Comment

Leave A Reply

X