Cyber Capital: “Niti jedna transakcija na Ethereumu nije cenzurirana”

0

Ethereumova zajednica osvrnula se na kritike da je mreža postala sklona cenzuri nakon Mergea, a neki tvrde da “čak niti jedna” transakcija nije cenzurirana na mreži.

Na Twitteru, osnivač Cyber ​​Capitala i CIO Justin Bons ustvrdio je da, suprotno “onom što neki Bitcoineri lažno tvrde”, niti jedna transakcija na Ethereumu nije zaustavljena kao rezultat sankcija Ureda za kontrolu strane imovine (OFAC).

Bons je mislio na nedavna izvješća koja sugeriraju da je Ethereum postao previše ovisan o OFAC-kompatibilnim Miner Extractable Value (MEV)-Boost relejima od Mergea.

Prošlog je tjedna objavljeno da je više od 51% blokova Ethereuma sada u skladu s američkim sankcijama nakon prelaska na proof-of-stake (PoS).

Upravitelj kripto-fonda tvrdio je da unatoč sve većoj prisutnosti MEV-Boost releja usklađenih s OFAC-om, to postaje cenzura samo kada validatori odbiju graditi na blokovima koji nisu usklađeni, iako bi to rezultiralo forkom, objašnjavajući:

“Čak i uz 50% usklađenosti s OFAC-om, ETH transakcija koja nije usklađena bit će potvrđena unutar 30 sekundi! U usporedbi s 10 minuta na BTC mreži!”

Pripisujući većinu ovih kritika “Bitcoinerima”, Bons je također tvrdio da je Ethereum sa svojim novim mehanizmom konsenzusa PoS “manje ranjiv” i “daleko sigurniji” od Bitcoina pod proof-of-workom (PoW) jer institucionalni igrači nisu ekonomski potaknuti da pokušaju “podijeliti” blockchain.

Programeri Ethereuma također rade na poboljšanju Ethereumove otpornosti na cenzuru – s programerom Ethereuma Terenceom Tsaoom iz Prysmatic Labsa koji je 17. listopada objavio da su on i kolega programer Marius van der Wijden započeli izradu rješenja tog problema.

Suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin nedavno je predložio rješenje djelomične aukcije blokova, pri čemu graditelj bloka ima pravo odlučivati ​​samo o nekim sadržajima bloka.

Organizacija za istraživanje i razvoj Ethereuma, Flashbots, također planira uskoro pokrenuti svoj potpuno decentralizirani i EVM-kompatibilni graditelj blokova “Single Unifying Auctions for Value Expression (SUAVE)” kako bi se borila protiv problema cenzure.

Dana 8. kolovoza, Ministarstvo financija Sjedinjenih Država dodalo je više od 40 adresa kriptovaluta koje su navodno povezane s kontroverznim mikserom Tornado Cash na popis OFAC-a pod nazivom “Posebno označeni državljani”. Ovo je učinkovito zabranilo stanovnicima SAD-a korištenje usluge “miješanja” kriptovaluta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X