Da Vincijeva i Van Goghova djela će biti digitalizirana putem NFT-a

0

Binanceov NFT marketplace objavio je da se udružuje s Državnim muzejom Ermitaž sa sjedištem u Sankt Peterburgu kako bi izdala tokenizirane kolekcionarske predmete koji prikazuju djela poznatih umjetnika, uključujući Leonarda da Vincija i Vincenta van Gogha.

27. srpnja Binance je otkrio da surađuje s muzejom kako bi stvorio i izdao non-fungible tokene krajem kolovoza. Svi korisnici Binancea moći će sudjelovati na dražbi.

Članak ideju za tokeniziranje umjetničkih djela pripisuje Ermitažu, aukcija bi trebala predstaviti NFT ograničena izdanja Da Vincijeve Madonne Litte, van Goghova Grmlja jorgovana, Claudea Monetovog Kuta vrta na Montgeronu i Giorgioneine Judith.

Za svako remek-djelo stvorit će se dvije NFT kopije, od kojih će se jedna licitirati na Binance NFT marketplaceu, dok će drugi token biti pohranjen u muzeju. Svaki izdani NFT potpisat će i datirati ravnatelj Ermitaža, Mihail Piotrovski.

Izvor: Twitter

Objava na blogu opisuje projekt kao da nudi “novu razinu pristupa Ermitaževoj zbirci” i naglašava “demokratsku prirodu muzeja”. Tokeni također služe za isticanje “važnosti digitalizacije kao nove faze u svijetu prikupljanja umjetničkih djela.”

Piotrovsky je napomenuo da namjera Ermitaža dodatno potiče NFT-ove i druge digitalne tehnologije da napreduju, navodeći:

“Nove tehnologije, posebno blockchain, otvorile su novo poglavlje u razvoju tržišta umjetnina, s naglaskom na vlasništvom i jamstvo tog vlasništva.”

Voditeljica Binance NFT marketplacea izjavila je kako prepoznavanje blockchain tehnologije i NFT-ova od strane jednog od najvećih muzeja na svijetu još je jedan korak prema globalnoj digitalizaciji. 

„Izuzetno cijenimo priliku za suradnju s Ermitaž muzejom; zajedno stvaramo povijest. “

Sav prihod od prodaje ići će Državnom muzeju Ermitaž. Tokenizirana umjetnička djela bit će izložene i na Ermitaževoj nadolazećoj izložbi NFT umjetnina, koja bi se trenutno trebala održati u muzeju ove jeseni, ako situacija s korona virusom to dopusti. Nakon Ermitaževe aukcije, očekuje se da će i drugi veliki svjetski muzeji biti spremi umočiti prste u NFT svijet.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X