BitConnect je službeno propao

3

BitConnect je neslavno potonuo, ova kompanija je stavila ključ u bravu i mnoge korisnike ostavila u velikim dugovima.

BitConnect je ugasio svoju burzu i usluge nakon što su zaprimili dvije opomene od strane državnih tijela za neautoriziranu prodaju.

Kompanija je na svojim web stranicama u utorak objavila kako su od Texas State Securities Board i North Caroline Secretary of State Securities Division dobili upozorenje da nisu registrirani za djelatnosti kojima su se bavili. BitConnect je nudio svojim korisnicima da investiraju svoj kapital, te su zauzvrat dobivali kamate na iznos kojega su uložili.

Cijena tokena doživjela slom

Njihov token (kripto valuta) BCC, je bila među 20 najuspješnijih tokena prema coinmarketcapu, a njezina kapitalizacija je iznosila više od milijardu dolara. Ova kripto valuta je svoj maksimum postigla 29.12.2017 kada je vrijedila $437, a danas je pala za više od 90% i trenutno se prodaje po $21.

Iako se jučer cijena kretala oko $200 izgleda da je ova vijest jako utjecala na njegovu vrijednost te je kapitalizacija s jučerašnjih milijardu i 300 milijuna dolara pala na manje od 100 milijuna dolara.

Iako je BitConnect zatvorio svoje glavne usluge i dalje namjeravaju poslovati, te korisnicima i dalje nuditi svoje druge dvije usluge, a to su novčanik i portal.

Ponzi shema

Većina kripto zajednice je BitConnect nazivala ponzi shemom, takvo mišljenje je imao i Ethereumov osnivač Vitalik Buterin. Ovakve mišljenje je nastalo zbog njihovog referral sustava gdje ste mogli nagovoriti frendove da se pridruže platformi, a za to ste dobivali do 40% od njihovih kamata.

Svaka platforma gdje vam obećava veliki povrat investicije uz minimalan rizik, zvuči kao scam. Nažalost ako zvuči predobro da bi bilo istinito, velika je šansa da se radi upravo o scamu.

Trenutak u kojemu uložite u BitConnect to vam postaje imovina koja vam isplaćuje kamate sa 120% povrata po godini. Tako je jednostavno. BitConnect web stranica

Ovo je poruka koja je stajala na BitConnect web stranici, a zvuči predobro da bi bilo istinito.

Što je s onima koji su investirali?

Prema objavi na njihovom blogu, BitConnect će svima koji su investirali vratiti taj kapital u obliku BCC tokena po cijeni od $363.62. Ovaj iznos je prosjek od zadnjih 15 dana, no ako pogledamo da se za svakih $363.62 dobije jedan token, kojega sada možete prodati za $20 vjerujemo da je svima jasno koliko novca su ovdje mnogi izgubili.

Mnogi utjecajni youtuberi i Influenceri koji su promovirali BitConnect (i na tome masovno zarađivali) su se počeli distancirati od ovoga projekta, pa je tako poznati kripto youtuber CryptoNick maknuo svoje videe u kojima je obećavao svima brzu zaradu i passive income.

Ovo svi trebamo shvatiti kao upozorenje i paziti da investiramo u kripto valute i platforme koje će promijeniti svijet u kojemu živimo, a ne tamo gdje nam obećavaju da ćemo se obogatiti u svega par mjeseci.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

3 Comments

 1. Pozivate na oprez kod investiranja u kriptovalute i potencijalne varke, a u drugu ruku pristajete na sponzorirani članak o Octoin koji zasada slovi kao još jedna potencijalna varka.

  • Alen Huskanović on

   Pozdrav Vlaho, hvala na komentaru!
   hmm… nismo informirani da je octoin varka. Zašto tako mislite? Istina je da je ONECOIN varka i scam, no ovo je oncoin, što je sasvim drugi projekt. Ne prihvacamo sponzorirane clanke za prevare, ako je stvarno oncoin prevara molim vas da nam javite, jer mi nemamo takve informacije.

   • Pozdrav, nisam rekao da JE varka nego potencijalna varka čiji planovi i načini na koje iste namjeravaju postići nisu transparentni, kao ni tim koji sudjeluje u samom razvoju. Također ima zajedničkih segmenata sa Bitconnectom. Nakon vašeg komentara pomislio sam kako sam možda zaista pomiješao, a onda sam naišao na još informacija koje podržavaju ovo razmušljanje.

Leave A Reply

X