Dapper Labs suspendirao ruske račune zbog EU sankcija

0

Programeri Flow blockchaina Dapper Labs suspendirali su ruske račune nakon što je Europska unija (EU) uvela nove sankcije Rusiji i njezinim državljanima.

Objavljen 6. listopada, najnoviji skup sankcija EU-a Rusiji predviđa potpunu zabranu pružanja novčanika, računa i skrbničkih usluga za kripto-imovinu, bez obzira na ukupnu vrijednost imovine.

Nakon objave sankcija, Dapper je izjavio da računi koji su povezani s Rusijom više neće moći prodavati, kupovati ili poklanjati NFT-ove, povlačiti sredstva sa svojih računa ili dodavati na svoja stanja, navodeći:

“Sada je zabranjeno pružanje novčanika za kripto-imovinu, računa ili usluga skrbništva bilo koje vrijednosti za račune s vezama s Rusijom, bez obzira na iznos novčanika.”

Tvrtka je istaknula da je njezin “partner za obradu plaćanja i usluge pohranjene vrijednosti podložan propisima EU-a”, Dapperu je naloženo da uvede ograničenja na ove račune prema zakonu EU-a.

“Međutim, Dapper nije zatvorio račune. Korisnici na koje utječu ove radnje mogu nastaviti pristupati svojim NFT-ovima i pregledavati ih. Osim toga, bez obzira na ovu novu regulativu, svaki NFT koji je prethodno kupio pogođeni korisnik i dalje pripada tom korisniku,” izjavila je tvrtka.

Sankcije Rusiji uključuju potpunu zabranu prekograničnih kripto plaćanja između Rusa i EU-a, što također rezultira zabranom “svih novčanika, računa ili skrbničkih usluga za kripto imovinu, bez obzira na iznos novčanika.”

Budući da Dapper slijedi naredbe da zabrani pristup Rusima, to označava još jednu priliku u kojoj je tvrtka povezana s kripto kompanijama morala popustiti regulatornom pritisku kako bi izbjegla probleme s usklađenošću, slično kao debakl Tornado Cash kripto miksera u kolovozu.

Na Twitteru, korisnik @XBT002 kritizirao je Dapper zbog tog poteza, jer tvrdi da rade protiv ideje o blockchain tehnologiji koja je otporna na cenzuru:

“Ako zamrzavate ‘račune’, aktivno cenzurirate u industriji koja je utemeljena na otporu cenzuri.”

Kao odgovor, @EIDumboTS, koji tvrdi da je zaposlenik Dappera, ponovio je da je firma bila “naložena” da poduzme ovu akciju u vezi s ruskim računima te je stoga imala vezane ruke u ovoj situaciji.

Dapper je centralizirana tvrtka sa sjedištem u Vancouveru, Kanadi, čija je vrijednost procijenjena na 7,6 milijardi dolara. Uz Flow blockchain, Dapper je pokrenuo niz popularnih NFT projekata uključujući NBA Top Shot, NFL All Day i Crypto Kitties. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X