Darknet hakeri prodaju kripto račune za samo 30 dolara

0

Prema podacima kompanije za cyber sigurnost i privatnost podataka, Privacy Affairs, računi kriptovaluta i dalje postižu najviše cijene među hakiranim računima na mreži.

Cyberkriminalci iz “najmračnijih dijelova” interneta navodno prodaju hakirane, verificirane kripto račune na Darknetu za samo 30 dolara po komadu.

Prema istraživanju koje je proveo Privacy Affairs, pod naslovom “The Dark Web Price Index”, kibernetički kriminalci prodavali su sve lažno stečene podatke o financijskim računima na Darknetu.

Cijene nekih od ilegalno stečenih verificiranih računa kriptovaluta uključuju:
Kraken: 1170 dolara
Binance: 410 dolara
Crypto.com: 300 dolara
Coinbase: 250 dolara
Bitrex račun verificiran u SAD-u: 30 dolara

Ove brojke označavaju značajno povećanje u odnosu na cijene plaćene za iste podatke o računu u 2022., prema podacima iz prošlogodišnjeg izdanja Indeksa cijena Dark Weba. U 2022. godini hakeri su plaćali samo 260 USD, odnosno 250 USD za verificirane Kraken i Binance račune.

Hakiranja na kripto tržištu sve veći problem

Osim kripto računa, hakeri prodaju detalje kreditnih kartica sa stanjem računa do 5000 dolara za 110 dolara. Također su dostupni i podaci za prijavu na sve vrste računa društvenih medija, uključujući hakirane Facebook, Airbnb i Gmail račune koji se prodaju po 25 i 60 dolara. BeInCrypto je nedavno izvijestio kako hakeri pristupaju vjerodajnicama e-pošte putem att.net, sbcglobal.net, bellsouth.net i drugih AT&T adresa e-pošte.

Privacy Affairs tvrdi da hakeri Darkneta kradu i identitet s krivotvorenim fizičkim i skeniranim dokumentima. Dokumenti poput vozačkih dozvola i putovnica prodaju se već za 150 dolara.

Vezano za ove šokantne nove brojke, istraživač sigurnosti kompanije Privacy Affairs, Miklos Zoltan, istaknuo je da korisnici interneta moraju biti oprezniji sa svojim osobnim podacima nego ikad prije.

Hakiranje računa na popularnim kripto burzama sve je veći problem u industriji.

Nedavno je korisnik američke mjenjačnice kriptovaluta Coinbase podnio tužbu protiv tvrtke nakon napada na njegov račun.

Tvrdio je da je izgubio “90% svoje životne ušteđevine” nakon što je postao žrtva hakiranja poznatog kao “SIM swap”, gdje prevaranti preuzimaju kontrolu nad telefonskim brojem na način da prevare pružatelja telekomunikacijskih usluga te povežu broj s vlastitom SIM karticom.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X