Deloitte: 75% maloprodavaonica u SAD-u planira uvesti kripto plaćanja

0

Prema novom istraživanju, tri četvrtine trgovaca u Sjedinjenim Državama planiraju prihvatiti plaćanja kriptovalutama ili stablecoinima u sljedeće dvije godine.

Također je otkriveno da više od polovice velikih trgovaca na malo s prihodima većim od 500 milijuna dolara trenutno troše milijun ili više dolara na izgradnju potrebne infrastrukture kako bi se to ostvarilo.

Informacija je otkrivena u Deloitteovom izvješću “Trgovci se pripremaju za kripto” objavljenom u suradnji s PayPalom 8. lipnja.

Velika većina, oko 85%, ispitanih trgovaca izjavila je kako predviđa da će plaćanja kriptovalutama biti sveprisutna u njihovim industrijama za pet godina.

U anketi je sudjelovalo 2000 viših rukovoditelja u maloprodajnim organizacijama u SAD-u između 3. prosinca i 16. prosinca 2021. kada su cijene kriptovaluta još uvijek bile visoke, ali rezultati su tek sada objavljeni. Rukovodioci su bili ravnomjerno raspoređeni među sektorima kozmetike, digitalne robe, elektronike, mode, hrane i pića, kuće i vrta, ugostiteljstva i slobodnog vremena, osobnih i kućanskih dobara, usluga i prijevoza.

Male i srednje tvrtke također ulaze u ovu priču pošto je 73% trgovaca s prihodima između 10 milijuna i 100 milijuna dolara reklo da ulažu između 100.000 i milijun dolara kako bi podržali potrebnu infrastrukturu.

Potrošači traže kripto plaćanja

Interes potrošača potiče prihvaćanje trgovaca, a 64% trgovaca signalizira da su njihovi kupci izrazili značajan interes za korištenjem kriptovaluta za plaćanja. Otprilike 83% trgovaca očekuje značajno povećanje interesa tijekom 2022.

Gotovo polovica očekuje da će njihovo usvajanje kriptovalute poboljšati korisničko iskustvo, otprilike isto toliko vjeruje da će povećati njihovu korisničku bazu, a 40% se nada da će njihov brend biti percipiran kao “najbolji”.

Trgovci na malo optimistični u pogledu digitalnih valuta

Od trgovaca koji već prihvaćaju kriptovalute, 93% je izvijestilo o pozitivnom utjecaju na metriku svojih kupaca.

Izazovi usvajanja koje trgovci navode uključuju sigurnost platnog sustava (43%), promjene regulativa (37%), volatilnost (36%) i nedostatak proračuna (30%). Složenost integracije kriptovaluta sa sustavima i složenost integracije više kriptovaluta bili su najveći izazov prema 45% ispitanika.

Deloitte je rekao da očekuje da će “nastavak edukacije” stvoriti dodatnu jasnoću za regulatore, omogućujući šire prihvaćanje skupa proizvoda i usluga.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X