Deutsche Bank podnosi zahtjev za licencu za skrbništvo nad digitalnom imovinom

0

Najveća njemačka banka, s imovinom vrijednom 1,3 bilijuna dolara, radila je na skrbničkoj platformi više od dvije godine.

Deutsche Bank podnijela je zahtjev za licencu platforme za skrbništvo nad digitalnom imovinom kod njemačkog financijskog regulatora BaFin, Saveznog tijela za financijski nadzor, prema izvješću Bloomberga.

Globalni voditelj korporativne banke Deutsche Bank, David Lynne, na ovotjednoj konferenciji je rekao da banka “radi na izgradnji poslovanja i skrbništva nad digitalnom imovinom” i potvrdio da je BaFin-u podnio zahtjev za licencu za digitalnu imovinu.

Njemačka banka navodno radi na platformi za skrbništvo nad kripto imovinom od kraja 2020., s ciljem uspostavljanja “minimalno održivog proizvoda u 2021. dok istražuje globalni interes klijenata za pilot inicijativu”.

S imovinom vrijednom 1,3 bilijuna dolara, prema podacima S&P Globala o najvećim bankama u 2023., Deutsche Bank je najveća banka u Njemačkoj prema ukupnoj imovini i deveta najveća banka u Europi.

Jesu li njemački regulatori naklonjeni kriptu?

Njemačka je zauzela stav dobrodošlice prema kripto industriji.

Njemački su zakonodavci 2019. predstavili prijedlog zakona kojim se omogućavaju usluge skrbništva i trgovanja kriptovalutama u njemačkim bankama i drugim licenciranim institucijama izmjenom Četvrte direktive Europske unije protiv pranja novca.

Prema BaFinu, agencija je do prosinca 2022. izdala četiri licence za skrbništvo nad kriptom i privremene dozvole za 14 institucija. Coinbase Njemačka bila je prva tvrtka koja je osigurala BaFin licencu za upravljanje kripto skrbničkom platformom u lipnju 2021.

U ožujku 2023. njemačka regulatorna tijela dodijelila su licence za usluge skrbništva i trgovanja Boerse Stuttgart Digitalu, operateru burze u zemlji te Finoi, platformi za trgovanje kriptovalutama.

Izvor: Decrypt

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X