Dijamanti tokenizirani na Ethereum blockchainu!

0

Non-fungible tokeni (NFT) koji predstavljaju dijamante probili su se na OpenSea tržište.

U prošlosti je bilo nekoliko pokušaja tokeniziranja dijamanata i drugog dragog kamenja i metala. No, osnivač i izvršni direktor Icecap-a Jacques Voorhees kaže da je problem s prethodnim pokušajima bio što su dijamante tretirali kao zamjenjivu robu, što oni nisu.

Kazao je za Cointelegraph da, kada je prvi put čuo za NFT od svog sina Erika Voorheesa (CEO ShapeShifta), sve sjelo na svoje mjesto. Naglasio je kako se svi dijamanti razlikuju, poput pahulja snijega. Svi napori da se zamjenjivo pokuša povezati s jedinstvenim predmetom završili su bez uspjeha, iako su na takve sustave dodavali blockchain tehnologiju.

“Vidio sam ovo davne 1972. godine kada je robna burza West Coast pokušala stvoriti fleksibilnost i dijamantne terminske ugovore. Stvar je trajala oko tri dana i tržište je propalo jer ugovori zapravo nisu bili slični.”

Eric Voorhees obećao je kupiti dijamant nakon tokenizacije

Prije nego što su tokenizirani, svi dijamanti su certificirani od strane Gemološkog instituta Amerike (GIA), a potom su poslani u Gem Certification & Assurance Lab (GCal), koji vrši reviziju GIA potvrde i daje jamstvo:

“Dakle, ako se ikad utvrdi da njihova ocjena nije točna, GIA će platiti razliku u cijeni, a zatim to podupiru stvarnom policom osiguranja koja ih pokriva u slučaju da će morati platiti zbog pogrešne procjene.”

Problem koji Icecap rješava je taj što je malim investitorima trenutno gotovo nemoguće prodati svoje dijamante bez da daju ogromne popuste jer ne postoji sekundarno tržište. Prema Voorheesu, ovo je prilika teška 10 milijardi dolara, čak i ako će to u početku biti malo nišno tržište, uglavnom naseljeno kripto milijunašima i ranim investitorima u kriptovalute. Voorhees kaže da je Erik, koji je uložio u kompaniju, također obećao kupiti dijamant na tržištu OpenSea.

IceCap se ne kosi s regulatornim propisima

Nakon detaljnih savjetovanja sa svojim odvjetnicima, Voorhees ne vjeruje da Non-fungible tokeni koji predstavljaju dijamante predstavljaju regulatorni izazov:

“Pomno su proučili što radimo i kako radimo s prijenosom vlasništva i kako postupamo s naplatom poreza na promet poput ovog. Postavljali su puno pitanja. Njihov je zaključak da se čini kako trenutno ne postoji regulatorna prijetnja projektu. “

Dodao je da su odvjetnici savjetovali da se u svakom slučaju proaktivno obrate svim potencijalnim regulatornim agencijama. Erik Voorhees rekao je nedavno da je sada vrijeme za ulaganje u „stvarnu imovinu“. Prema Jacquesu Voorheesu, ShapeShift će uskoro omogućiti trgovanje ovim non-fungible tokenom.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X