Disney dobio patent za metaverse sektor

0

Globalni gigant zabavne industrije Disney nedavno je najavio patentno odobrenje za pružanje metaverse funkcionalnosti u svojim tematskim parkovima.

Patent, poznat kao ‘simulator virtualnog svijeta na stvarnom mjestu‘, odobren je 28. prosinca 2021. Disney ga je službeno registrirao u Uredu za patente i žigove SAD-a u srpnju 2020.

Tvrtka će koristiti tehnologiju koja prati aktivnosti posjetitelja Disney parka na njihovim telefonima. Zatim će generirati personalizirane interaktivne atrakcije za svakog od ovih posjetitelja, prikazujući ih kao 3D slike na obližnjim fizičkim prostorima, zidovima i drugim objektima u parku.

Druge tvrtke u metavers sektoru koriste ovu tehnologiju usko povezano s webom te zahtijevaju slušalice za virtualnu stvarnost (VR) ili proširenu stvarnost (AR). To nije slučaj s Disneyjevim prijedlogom da se digitalna iskustva unesu u fizički svijet. Osim toga, ova tehnologija neće zahtijevati korištenje slušalica tijekom interaktivnih sesija.

Disney ulazi u metaverse

Disney je podijelio svoju viziju metaversa u studenom 2020. Tada je njihov glavni strateg, Tilak Mandadi, objavio članak na LinkedInu na ovu temu.

“Dok gledamo u budućnost, iskustva u zabavnim parkovima koja nadilaze fizičku i digitalnu barijeru i otključavaju nove razine pripovijedanja vrlo su nam uzbudljiva fokus točka.”

Mandadi je rekao da će iskustva biti “trajna”, ali i jedinstvena za osobu, te “društvena i povezana”. Još više učvrstivši plan, izvršni direktor Bob Chapek dao je sličnu izjavu tijekom izvješća o dobiti tvrtke za zadnji kvartal u studenom 2021.

“Moći ćemo još bliže povezati fizički i digitalni svijet, omogućujući vam da pričate priče bez ograničenja u našem vlastitom Disney Metaverseu.”

Svijetla budućnost za ovu kompaniju

Tijekom intervjua za LA Times, Disney je rekao da “nema trenutačnih planova” za korištenje patenta u bliskoj budućnosti. Međutim, odobravanje je odjeknulo u Mandadijevoj viziji “Metaverse tematskog parka“. Također stavlja tvrtku ispred svojih konkurenata u ovom sektoru.

Disney ima ukupno 12 parkova koji se nalaze u SAD-u, Parizu, Hong Kongu, Japanu i Kini. Ove fizičke lokacije svake godine privlače milijune turista i entuzijasta iz cijelog svijeta. Samo u 2021. tvrtka je ostvarila gotovo 17 milijardi dolara prihoda od svojih parkova, iskustava i proizvoda. I to unatoč činjenici da je pandemija uzrokovala ograničenja za putovanja diljem svijeta. A sada, zahvaljujući hypeu koji se stvorio oko metaversa, Disneyev prihod će vjerojatno još više porasti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X