DOGE-1 ide na Mjesec sa SpaceXom

0

DOGE-1, prva kripto-financirana misija na Mjesec, trebala bi se pokrenuti početkom sljedeće godine nakon novog partnerstva između dvije blockchain tvrtke i proizvođača Geometric Energy Corporation, također poznatog kao GEC.

Pametni burzovni ekosustav Unizen i DeFi inkubator ZenX objavili su u srijedu da su u procesu izgradnje i lansiranja DOGE-1, 40-kilogramske kocke, koji će pružiti novi slučaj korištenja kriptovaluta. Cubesat (kockasti satelit) će putovati u “stabilnu lunarnu orbitu” kako bi dobio lunarno-prostornu inteligenciju od senzora i kamera koja će biti poslana natrag u GEC na analizu.

Cubesat će biti raspoređen kroz ugovor o lansiranju sa SpaceX FalconX planiranim za prvo tromjesečje 2022., iako nisu navedeni točni datumi. Više od 1600 cubesata lansirano je do danas, ali za razliku od DOGE-1, oni su putovali u nisku Zemljinu orbitu, koja je između 160 i 1900 kilometara iznad površine Zemlje. Putovanje u lunarnu orbitu stavlja DOGE-1 400.000 kilometara daleko od zemljine površine.

“NASA-in CAPSTONE trebao je biti prvi cubesat koji je stigao do Mjeseca, ali je nekoliko puta odgađan i trenutačni datum lansiranja je krajem ožujka 2022.”, objavile su tvrtke. “To znači da bi DOGE-1 mogao biti prvi cubesat u povijesti koji je stigao do Mjeseca, što je značajno postignuće za globalne svemirske letove.”

Ovaj projekt financiran Dogecoinom prvi je put predstavljen u svibnju ove godine, s planiranim datumom lansiranja već u prvom tromjesečju 2022. Tada je potpredsjednik komercijalne prodaje SpaceX-a Tom Ochinero rekao da će “misija demonstrirati primjenu kriptovalute izvan Zemljine orbite i postaviti temelje za međuplanetarnu trgovinu.”

Izvor: Twitter

Dogecoin je eksplodirao u popularnosti početkom ove godine, dijelom zahvaljujući osnivaču SpaceXa i Tesle, Elonu Musku, koji je promicao vrline meme tokena i čak je tvrdio da surađuje s njegovim programerima kako bi poboljšao njegovu učinkovitost. Rast inspiriran Muskom dodao je milijarde na DOGE-ovu tržišnu kapitalizaciju u vrijeme kada je sve više mainstream korisnika ulazilo u svijet kriptovalute. A DOGE bi ovim projektom mogao biti prva kriptovaluta koja je doslovno “došla do Mjeseca”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X