Dogecoin porastao za 35% nakon što je Elon Musk konačno zaključio ugovor o kupnji Twittera

0

Dogecoin je u stalnom padu već nekoliko mjeseci, no to se promijenilo doslovno preko noći, kada je njegova vrijednost iznenada porasla za 35%.

Popularna meme kriptovaluta početkom tjedna je drastično porasla, i to nakon vijesti da je Elon Musk zaključio ugovor o preuzimanju diva društvenih medija – Twittera.

Dogecoin je imao porast cijene još u travnju ove godine, kada je Musk prvi put iznio ideju o dodavanju ovog meme coina kao načina plaćanja za Twitterovu uslugu pretplate. Također je došlo do rasprodaje u lipnju jer je Musk pokušao odustati od kupnje Twitteru.

Unatoč povećanju cijene Dogecoina, entuzijazam ulagača u meme coin mogao bi biti malo ishitren, ako ne i pogrešan.

Twitter u Muskovim rukama

Musk je izrazio svoje uzbuđenje zbog sklapanja ugovora s Twitterom i otkrio razlog preuzimanja ove društvene platforme.

“Razlog zašto sam kupio Twitter je taj što je za budućnost civilizacije važno imati zajednički digitalni gradski trg, gdje se o širokom rasponu uvjerenja može raspravljati na zdrav način, bez pribjegavanja nasilju. Želim pomoći čovječanstvu, koje volim. I činim to s poniznošću, shvaćajući da je neuspjeh u ostvarivanju ovog cilja, unatoč našim najboljim naporima, vrlo realna mogućnost”, napisao je Musk.

Musk je bio najveći pristaša meme kriptovalute i često je na njenu cijenu utjecao putem svojih tweetova, a čak ju je i potvrdio kao opciju plaćanja za Teslu.

Ali nakon višemjesečne bitke između Muska i Twittera oko prodaje, Musk je odlučio konačno zaključiti posao i sklopiti ugovor ovaj petak.

Prema izvješću CNBC-a, izvršni direktor Tesle Elon Musk sada je zadužen za društvene medije i platformu za online vijesti Twitter u ugovoru vrijednom 44 milijarde dolara.

U zgradu Twittera ušao s umivaonikom

Uoči Muskova preuzimanja Twittera u petak, ekscentrični milijarder promijenio je opis svoje biografije na platformi u “Chief of Twit” i podijelio pomalo bizaran video na kojemu je u sjedište Twittera ušetao noseći umivaonik.

“Ulazim u Twitter. Let that sink in”, napisao je. Ovaj performans je zapravo igra riječima. U doslovnom prijevodu sintagma “let that sink in” značila bi “pustite taj umivaonik unutra”, a u svakodnevnom govoru na engleskom jeziku znači “neka se malo slegne”/”treba vremena da se ova informacija probavi”.

Nakon što je konačno postao vlasnik Twittera, Musk je odlučio otpustiti glavne direktore, uključujući CEO Twittera Paraga Agrawala i glavnog financijskog direktora, Neda Segala koji su napustili sjedište tvrtke u San Franciscu.

U vrijeme pisanja, cijena Dogecoina pala je za 2.64% i sada se trguje za 0.0808 USD, prema CoinMarketCap-u.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X