Dogecoin suosnivač: “Kripto pod nadzorom moćnog kartela poznatih ličnosti”

0

Iako je prešutio veći dio astronomskog uspona Dogecoina tijekom protekle godine, njegov suosnivač, Jackson Palmer, prekinuo je šutnju da bi se usprotivio kriptovalutama.

Palmer je frustraciju kripto industrijom podijelio na svom Twitter profilu: 

“Često me pitaju hoću li se vratiti kriptovalutama i hoću li opet početi redovito dijeliti svoja razmišljanja o toj temi. Moj odgovor je iskreno – ne”, objavio je Palmer.

Nakon što je nekoliko godina proveo proučavajući kriptovalute, Palmer je istaknuo da vjeruje da je kripto “desničarska, hiper-kapitalistička tehnologija”, koja se ne poklapa s njegovim osobnim uvjerenjima.

“Industrija kriptovaluta koristi mrežu sjenovitih poslovnih veza, kupljenih influencera i plaćenih medija da bi se održao kultni lijevak za brzo bogaćenje dizajniran za izvlačenje novog novca od onih koji su financijski očajni i naivni”, napisao je Palmer u jednom od svojih objava na Twitteru.

Ovaj softverski inženjer tvrdi da su kriptovalute posebno kreirane kako bi obogatile one na vrhu te kaže da se više neće upuštati u rasprave o toj temi.

Zbog svojih tweetova o Dogecoinu, Palmer je nedavno izvršnog direktora Tesle i samoprozvanog “Dogefather-a”, Elona Muska, nazvao “samozatajnim prevarantom”, nakon što je Tesla u svibnju odlučio prestati prihvaćati bitcoin kao način plaćanja. Također je istaknuo da se maloprodajnim investitorima daje “lažno obećanje da će jednog dana biti milijarderi”.

Nije dobio ni centa 

Nakon što je 2013. godine, zajedno s Billyjem “Shibetoshi Nakamoto” Markusom osnovao Dogecoin, Palmer je dvije godine kasnije napustio projekt jer je bio nezadovoljan toksičnošću unutar zajednice.

Palmer i Markus stvorili su Dogecoin kao šalu temeljenu na „Doge“ memeu, koji prikazuje psa japanske pasmine Shiba Inu. Njihove namjere nisu bile da se Dogecoin shvati ozbiljno.

Prema Markusu, Palmer je posjedovao oko 5 milijuna DOGE-a u vrijeme kada je kriptovaluta bila bezvrijedna. 

Markus je bio puno aktivniji na društvenim mrežama, unatoč tome što trenutno nije uključen u razvoj Dogecoina.

“Puno je groznih ljudi koji su uključeni u kripto prostor i potpuno razumijem zašto bi se osjećao negativno zbog toga. Razumijem njegovu perspektivu jer smo oboje vidjeli uglavnom negativnu stranu svega ovoga. Kripto zajednica može biti prilično elitistička i ne baš sveobuhvatna, a mi smo željeli stvoriti zajednicu koja će biti zabavnija, jednostavna i uključiva”, zaključio je Markus. 

Početkom svibnja 2021., tržišna kapitalizacija Dogecoina (zajednička vrijednost 129 milijardi tokena dogecoina u opticaju) dosegnula je vrtoglavih 90 milijardi dolara. Dogecoin je trenutno jedna od top 10 kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti. Unatoč nedavnom porastu popularnosti, Markus i Palmer nisu profitirali, jer su obojica sve rasprodali prije ogromnog uspona Dogecoina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X