Dok kripto tržište stagnira, Chainlink narastao više od 100%!

0

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci, unatoč situaciji s COVID19 virusom i Bitcoin halvingom, cijena Bitcoina ostala je izrazito stabilna.

S najvišom razinom od 9.680,37 USD u posljednjih 30 dana te najnižom od 8.975,53 USD, kriptovaluta se nije značajnije pomaknula ni u jednom smjeru, što nije uobičajeno za Bitcoin. Uobičajeno je da altcoini prate cijenu Bitcoina, ali prošli mjesec jedan od njih se posebno istaknuo neočekivanim rastom.

Izvor: CoinMarketCap

Ako pogledate podatke, jasno je da se kreće između oznake od 9.000 USD te cijene od 9.700 USD, što jasno ocrtava trenutne support i ressistance razine cijena za tu kriptovalutu.

Unatoč stabilnosti Bitcoina, jedan altcoin znatno porastao u cijeni

S druge strane, Chainlink je posljednjih mjeseci uživao neočekivan rast cijene. Altcoin je nedavno probio najviše razine cijene (ATH) kada je dosegao cijenu od 8,80 USD, što je bilo dvostruko više od cjenovne vrijednosti prije mjesec dana kada je trgovao po 4,15 USD.

Izvor: CoinMarketCap

Ovaj novi rast vrijednost doveo je Chainlink među top deset najvećih kriptovaluta prema CoinMarketCapu. Nadmašio je Litecoin, EOS i Crypto.com Coin. Na iznenađenje kripto zajednice, Chainlink i dalje trguje pozitivno gotovo svaki dan te nije doživio pad nakon ovolikog rasta.

Međutim, neizvjesno je hoće li ovaj altcoin doživjeti drugi skok, stabilno zadržati vrijednost ili će se suočiti s padom zbog trgovaca koji se odluče izvaditi profit. Ako je to slučaj, Chainlinkov rast mogao bi poprimiti formu klasičnog “Pump & Dumpa”.

Što je Chainlink?

Chainlink je jedan od najperspektivnijih kripto projekta. Zamišljen je kao decentralizirani klaster ili mreža nodeova (koja funkcionira pomoću računalne snage) koji putem Oracle-a osigurava podatke i informacije iz izvora koji se nalaze van blockchaina te ih prenosi do pametnih ugovora koji su na blockchainu.

Uz dodatnu sigurnost implementiranu u hardver i značajke decentralizirane mreže, problemi s pouzdanošću podataka su smanjeni jer ne postoji samo jedna točka pohrane podataka već su podaci osigurani preko brojnih nodeova. Chainlink se također koristi svojim „Chainlink agregacijskim ugovorom“ koji potvrđuje podatke iz pouzdanih i odabranih Oracle-ova, te ih analizira i usklađuje podatke kako bi se osigurala točnost podataka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X