Državnim dužnosnicima J.Koreje zabranjeno držanje i trgovanje kriptovalutama

0

Prema objavi portala CCN, Vladinim dužnosnicima Južne Koreje službeno se zabranjuje trgovanje kriptovalutama ili njihov posjed.

Ovom odlukom obuhvaćeni su svi vladini dužnosnici bez obzira na kojoj poziciji su zaposleni u Vladi, a ne samo dužnosnici Ministarstva financija kao što su neki mediji prenosili. Također, ovom odlukom želi se osigurati da osobe prilikom donošenja odluka u Vladi nisu pod utjecajem subjektivnih faktora jer ukoliko netko drži kriptovalute u svojem walletu vrlo vjerojatno neće moći biti objektivan kada će se postaviti pitanje regulacija i kontrole istih.

Odluka o isključivanju vladinih dužnosnika iz trgovine donešena je od strane Komisije za slobodnu trgovinu J.Koreje, Komisije za financijske usluge, Ministarstva strategija i samog Ministarstva financija.

Incident u Vladi prije ovakve odluke

Dana 1. ožujka južno korejski Odjel za inovacije kontaktirao je tzv. Blue House koja je okrilje predsjednika i njegovih dužnosnika te sve druge odjele unutar Vlade te ih zamolio da se suzdrže od trgovanja kriptovalutama te najavio da će kazniti one koji će se oglušiti na ovo.

Odluka južnokorejske vlade da zabrani svojim dužnosnicima sudjelovanje na kripto tržištu uslijedila je nakon što se otkrilo da je nekoliko osoba iz Vlade, koji su bili uključeni u Komisiju za financijske usluge, krenulo u brzu prodaju kriptovaluta koje imaju u posjedu, koristeći se pritom insajderskim informacijama gdje je Ministar pravosuđa Park Sang- ki najavio da će se trgovina digitalnim valutama banati krajem 2017.-te.

Na kraju se ispostavilo da je ova izjava ministra bila lažna uzbuna, ali svojim postupcima potaknuta je odluka kojom se sada svi vladini službenici isključuju iz sudjelovanja u kripto zajednici.

Ministar Park Sang nakon izjave o banu ipak je malo popustio te kasnije izjavio da se svi predstavnici u vladi slažu s time da je potrebno urediti ovo tržište zbog mogućih špekulacija, ali više ne pokazuje sklonost banu.

Iako je J.Koreja najavljivala bananje kriptovaluta i rad svojih kripto burzi izgleda da su tendencije ipak popustile jer se sada vode pristupom gdje žele regulirati tržište kriptovaluta, a u prvom planu je zaštita investitora i svih poslovnih subjekta jer su shvatili da su počeli zaostajati za vodećim gospodarstvima (Japanom i SAD-om) ove industrije.

Što to znači za ostatak državljana?

Prisjetimo se da su građani J.Koreje nakon najave Vlade o bananju izvršili pritisak online peticijom gdje su tražili od vlade da se oglasi, a njezin odgovor dobili su 14. veljače:

Zadatak Vlade jest spriječiti nezakonite postupke na kriptotržištu, ali u Vladi još nismo suglasni oko toga hoće li se zabraniti trgovanje kriptovalutama ili će se uz pomoć djelovanja raznih regulatornih institucija uvesti red na tržište.

Što se tiče javnosti, Vlada zasada pridaje pozornost ulasku novih investitora te svojim kontrolama i regulacijama uvodi red na kripto tržište države, a s druge strane i lokalne burze su ponovno krenule primati nove korisnike.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X