Dugoročni hodleri kupuju Bitcoin od špekulanata

0

Cijena Bitcoina tijekom vikenda ostala je relativno stabilna, dosegnuvši 11. srpnja cijenu blizu 34.000 američkih dolara. Ipak, trgovački par BTC / USD je pao za gotovo 50% sa svog ATH-a koji je blizu 65.000 američkih dolara. Ali masovna korekcija nije odvratila investitore da se klade na dugoročne bullish izglede najveće kriptovalute.

Prema jednoj od metrika Glassnodea, nazvanoj Liveliness (živost), tržište Bitcoina primjećuje pomak u “makro hodlanju” dugoročnih investitora. Hodling predstavlja odgovor kripto investitora na tržišne korekcije. Ova metrika varira između 0 i 1, pri čemu nula predstavlja najveći udio “uspavane” ponude Bitcoina, tj. HODLing ponašanje. To pokazuje da je globalna akumulacija znatno veća od potrošnje Bitcoina.

Izvor: Glassnode

Trenutno smo u fazi znatne akumulacije

Viši stupanj živosti tržišta ne mora nužno predvidjeti bear cikluse. Primjerice, između studenoga 2020. i travnja 2021., omjer živosti porastao je usporedo s cijenama Bitcoina, što sugerira da unatoč nižem ponašanju HODLinga, tržište Bitcoina nije ušlo u bear fazu.

To bi moglo biti posljedica velikih skokova u volumenu trgovine početkom ove godine. U prvom tromjesečju, ukupna aktivnost trgovanja Bitcoinom porasla je na preko 6 bilijuna američkih dolara, u usporedbi s 1,14 bilijuna američkih dolara u četvrtom tromjesečju 2020. godine, prema podacima dobivenim iz Bitcoinityja.

Izvor: Bitcoinity

Stoga, dok su dugoročni hodleri počeli trošiti svoj Bitcoin između studenog 2020. i travnja 2021., veći volumen trgovanja na svim kripto burzama pokazuje da je maloprodajna potražnja apsorbirala prodajni pritisak. Ali od travnja, kako je primijetio analitičar Willy Woo, prodaja je prevladala uobičajeni kupovni pritisak bull marketa.

Špekulativni sudionici počeli su rasprodavati svoje “nove” kriptovalute dugoročnim hodlerima, napisao je Woo u biltenu objavljenom 2. srpnja, pozivajući se na takozvani grafikon “Rick Astley” koji proučava tokove Bitcoina između “jakih i slabih ruku”.

“Jasno vidimo da dugoročni hodleri snažnim tempom uklanjaju špekulativne imatelje Bitcoina. Sada je igra čekanja dok se to ne odrazi na cijenu, podaci pouzdano upućuju na stvaranje dna akumulacije.”

Bitcoin drži cijenu od 30 tisuća dolara

Pojavljuje se skok u sentimentu akumulacije Bitcoina dok kriptovaluta nastavlja zadržavati bullish pristranost iznad čvrsto održavane support razine od 30.000 dolara.

Cijena najveće kriptovalute prvi se put spustila na razinu od 30.000 američkih dolara 19. svibnja, tijekom sveukupnog pada tržišta kriptovaluta. Od tada je najniža cijena testirana najmanje četiri puta, da bi kasnije svjedočila snažnom skoku nagore. To je dovelo do snažne support razine na 30.000 koja, ako se slomi, riskira pad cijene Bitcoina na čak 20.000 dolara.

Joel Kruger, forex strateg iz londonske grupe za upravljanje investicijama LMAX, primijetio je ranije ovog tjedna da bi Bitcoin mogao ponovno posjetiti cijenu od 20.000 dolara, jer je i dalje pod pritiskom globalnog tržišnog raspoloženja. Analitičar je mislio na najnoviju korekciju u svijetu dionica te na brige povezane sa širenjem Delta soja virusa Covid-19.

“Bilo bi glupo isključiti mogućnost za pad ispod najniže cijene koju smo vidjeli u lipnju i mislimo da bi postojao rizik u tom scenariju u kojem bi cijena Bitcoina mogla ponovno posjetiti stari ATH od oko 20.000 USD”, dodao je.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X