Dva mala minera ovaj tjedan dodala novi Bitcoin blok

0

Oba sretna minera zaradila su više od 266 tisuća dolara, kao i saznanje da su pobjedili koeficijent od “jedan prema nekoliko milijardi”.

Bitcoin zajednicu je ovaj tjedan zadesila neobična vijest, dva sretna “mala” minera iz mining poola Solo CK prkosila su svim izgledima i dodala novi blok na Bitcoin blockchain u istom tjednu.

U ponedjeljak je mali miner uspješno riješio blok sa skromnim kapacitetom hash ratea od 126 terahaša u sekundi (TH/s). Stručnjak za mining Bitcoina i član Vijeća za mining Bitcoina Hass McCook rekao da su izgledi da se to dogodi 1 prema 1.400.000.

No, prema tweetu Solo CK administratora Con Kolivasa od 13. siječnja, još jedan miner iz istog poola uspio je riješiti blok s kapacitetom od samo 116 terahaša u sekundi (TH/s) što je čak i manje od prvog rudara. On vjerojatno ima samo jedan do tri mining riga, ovisno o opremi koja se koristi.

Kolivas je dodao da se novi miner pridružio poolu prije manje od dva dana, “vjerojatno kao odgovor na prvog sretnog dodavača bloka”.

“Imali su astronomsku sreću u rješavanju bloka sami u to vrijeme. Ovo je luda sreća na poslu i vrlo neobičan događaj.” napisao je.

‘Luda sreća’ možda je čak i podcijenjena. McCook je rekao da su izgledi da se to dogodi toliko malo vjerojatni da nije siguran kako ih čak i matematički izračunati. Sugerirao je da su izgledi da tako mali rudar jednom uspije jedan prema milijun, pa bi dva uspjeha u razmaku od samo nekoliko dana bila barem jedan prema milijardu.

Kad je prvi rudar uspješno riješio blok, McCook je rekao: “Reći da je ovo vrlo rijetko je podcjenjivanje.”

Svaki od minera, koji su možda mineali na samo jednom ili dva stroja, odnijet će kući 6,25 Bitcoina, odnosno svaki oko 266.000 američkih dolara za svoj trud.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X