Enorman porast u interesu za Ethereum opcije – jesu li investitori bullish?

0

Ether investicijske opcije pokrenute su prije više od godinu dana na burzi derivata Deribit, ali do nedavno nisu privlačile previše pažnje.

Otvoreni interes glavno je mjerilo za aktivnosti izvedenih ugovora, a u Ether opcijama je porastao za 315% u posljednja dva mjeseca, na 158 milijuna USD. Otvoreni interes je ukupni broj nepodmirenih derivativnih ugovora, poput opcija ili budućnosnica koji nisu podmireni.

Zbog velikog porasta OI-a mnogi privatni investitori objavljuju razne analize vezane za buduću cijenu Ethera, ali važno je pogledati širu sliku i značenje tih podataka, što ćemo napraviti kroz današnji članak, koristeći analizu kripto analitičara.

Kakav je trenutni sentiment investitora prema Etheru?

Ovaj podatak o otvorenom interesu ne mora nužno značiti da su profesionalni investitori ili bullish ili bearish.

Bilo je bullish signala s aktivnih adresa za slanje Ethera i to mjerilo nedavno je dostiglo najvišu razinu ove godine. Grayscaleov Ethereum Trust također je prikupio preko 110 milijuna dolara vrijednosti Ethera tijekom 2020. godine.

Sagledavanje OI-a za Ether opcije također nudi vrijedan uvid u tržište kriptovaluta gdje za Ether prevladava kratkoročni bullish sentiment.

Mogućnosti “call-a” (bullish) iznad 260 USD i “put-a” (Bearish) ispod 200 USD nisu izgledni događaji u sljedećih 12 dana.

Za ovaj specifični rok, postoji 50.000 “call” ugovora naspram 40.000 “put” ugovora unutar raspona interesa koji je na gornjoj tabeli zaokružen crvenom bojom. Ovo je blagi bullish signal, pogotovo kada će 17.000 “call” ugovora zaraditi novac ako Ether premaši cijenu od 240 USD.

Ista analiza za ugovor iz srpnja govori o drugačijoj priči jer postoji samo 14.000 “open call” ugovora do raspona cijena od +20%. U međuvremenu, postoji 16.700 “put” ugovora. To signalizira da su investitori više bearish nakon isteka roka.

Kako se datum dospijeća trenutnih ugovora bliži, analitičari će moći dobiti bolji uvid budući da je većina akcija još uvijek usredotočena na ugovor iz lipnja, odnosno mjerenje otvorenog interesa.

​Omjer long i short pozicija za Ether derivate

Pregled omjera long i short pozicija na burzama pruža korisne podatke za mjerenje naklonosti investitora. U ovom je slučaju potrebno analizirati trgovinske grafove za investitore s leveragem za par ETH / USD i ETH / BTC.

Kao što je gore prikazano, long pozicije ETH / USD gotovo su dva puta veće od short pozicija. Isto se može primijetiti i za ETH / BTC longove koji su također 2x veći od shortova.

Ostale burze, kao što je OKEx, imaju novo mjerilo neto pozicija korisnika za ugovore o derivatima.

Grafikon u nastavku pokazuje da su se budućnosnice Ethera uglavnom koristile za iskorištavanje long pozicija. Unatoč nedavnom padu ovog pokazatelja, long pozicije su premašile short pozicije s maržom od 7%.

Kako reagirati na ove podatke?

Postoji općeniti kratkoročni bullish sentiment potvrđen na tržištu Ether derivata. Nadalje, sve veći otvoreni interes na Deribit derivatnoj burzi mogao bi donijeti dodatnu volatilnost pri dospijeću trenutnih ugovora.

Trenutni ugovor, koji istječe za manje od jedanaest dana (26. lipnja) , bit će dobar pokazatelj, jer na cijeni od 240 dolara nalazi značajan otvoreni interes. Postoji ogromna nagrada za vlasnike “call” ugovora u slučaju povećanja cijene.

Istek roka valjanosti se događa u 8:00 prema UTC vremenu, a sve navedene opcije su europske i podmirene u gotovini, što znači da vlasnici ugovora ne mogu izaći prije isteka roka.

Ovo nije financijski savjet. Crobitcoin savjetuje da prije ulaganja napravite vlastito istraživanje.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X