Epic Games će surađivati na razvoju kripto igrica

0

Platforme za distribuciju igara izražavaju svoj stav o blockchainu, kriptovalutama i NFT-ovima unutar svojih ekosustava.

Nakon izvješća da je Valve zabranio kripto igre povezane s NFT-ovima na Steamu, njihov glavni konkurent, Epic Games Store pokazao je pozitivan stav prema blockchain razvojnim programerima i upotrebi kriptovaluta u video igrama.

Izvršni direktor Epic Gamesa, Tim Sweeney, rekao je da će Epic Games Store omogućiti kripto igre koje koriste blockchain tehnologiju sve dok se programeri pridržavaju relevantnih zakona i otkriju svoje uvjete. Sweeney je napisao da igre moraju biti ocijenjene prema dobi, dodavši:

“Iako Epic ne koristi kripto u našim igrama, pozdravljamo inovacije na području tehnologije i financija.”

Izvor: Twitter

Sweeney je za The Verge rekao da je, kada je u pitanju uporaba NFT-ova u video igrama, Epic spreman raditi s programerima na ovom polju pod nekim ograničenjima kao pružatelj platformi. Međutim, prethodno je jasno rekao da Epic Games, kao programer igara, ne planira koristiti NFT-ove u svojim globalno popularnim igrama poput Fortnitea.

Izvršni direktor pojasnio je da Epic neće podržati transakcije kriptovaluta putem svoje usluge plaćanja, pa programeri trebaju koristiti drugi sustav plaćanja. Epic Games Store također uskoro ne planira integrirati blockchain na svoju platformu.

Epic Games Store, koji je razvio jedan od najvećih izdavača video igara, Epic Games, platforma je za kupnju i preuzimanje video igara. Pokrenuta 2018. godine, platforma omogućuje korisnicima da kupe digitalnu verziju videoigre putem desktop clienta, a zatim je pohrane na korisnikov račun te je spremna za download i reprodukciju kad god korisnici požele.

Sweeneyjev komentar došao je nakon zabrane blockchain igara na Steamu, najvećoj digitalnoj trgovini video igara. Steamova ažurirana smjernica za programere igara navodi da video igre koje koriste blockchain tehnologiju i “izdaju ili dopuštaju razmjenu kriptovaluta ili NFT-ova” nisu dopuštene u njihovoj digitalnoj trgovini.

Programer SpacePirate tvrdi da je “Steamovo stajalište da stavke imaju vrijednost i da ne dopuštaju stavke koje mogu imati vrijednost u stvarnom svijetu na njihovoj platformi.” Iako se ovo pomalo kosi s određenim ekonomskim sustavom unutar nekih Valve igrica poput CS:GO-a. Skinovi u CS:GO-u znali su se prodavati za nekoliko stotina tisuća dolara. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X