ETF za “zeleni” kripto mining izašao na NYSE!

0

U Sjedinjenim Državama pokrenut je ETF koji se fokusira na ekološki prihvatljivije operacije i infrastrukturu kripto mininga.

Novi “Viridi Cleaner Energy Crypto-Mining and Semiconductor” ETF započeo je trgovanje u utorak, 20. srpnja, na njujorškoj burzi pod simbolom ‘RIGZ’. Proizvod je dio rastućih napora za privlačenje glavnih investitora koji se fokusiraju na okoliš, socijalna pitanja i pitanja governancea (ESG).

Viridi Funds, koji je lansirao novi investicijski proizvod, izjavio je da fond također investira u poduzeća za kripto mining infrastrukturu i tvrtke za proizvodnju poluvodiča, poput Samsung Electronics, Nvidia Corp. i Advanced Micro Devices, u skladu sa Zakonom 360.

Hoće li Amerika preuzeti glavnu ulogu u svijetu kripto mininga?

Izvršni direktor Viridija Wes Fulford, bivši izvršni direktor tvrtke Bitfarms, rekao je da će se fond usredotočiti na nadzor upotrebe “čiste” energije. Rekao je da je migracija rudarstva iz Kine u Sjevernu Ameriku dobra vijest, jer više od polovice operacija kripto mininga u regiji sada koristi obnovljive izvore energije:

„Očito je da je s onim što se dogodilo u Kini potrošena energija utrošena za kripto mining drastično manja nego što je bila početkom lipnja. Također pruža dodatnu prednost što veća količina energije pronalazi put iz drugih jurisdikcija, na neki način još više decentralizirajući mrežu, što dodaje sigurnost. “

Fulford je dodao da se Bitcoin i Ethereum prilično dobro pozivaju na ‘S’ i ‘G’ iz ESG (Energija, socijalno i governance) načela, a novi će EFT dodati ‘E’. Izjavio je da su stvari još uvijek u ranim počecima ove nove klase imovine, a “plimni val institucionalnih tokova” tek treba doći.

Prema CNBC-ovom izvješću od 20. srpnja, novi podaci pokazuju da Bitcoin mining nije ni približno toliko loš za okoliš kao što je bio nekada, zahvaljujući starijim manje učinkovitim strojevima koji su isključeni u Kini i operacijama koje se premještaju na ekološki prihvatljivija mjesta. Sjeverna Amerika skočila je s petog na drugo mjesto i sada čini gotovo 17% cjelokupnog Bitcoin mininga u svijetu.

Velike operacije kripto mininga sa sjedištem u SAD-u imati velike koristi od povećanog tržišnog udjela i dominacije hash ratea. Kao potencijalne najveće “pobjednike” u sagi velike kineske mining migracije prikazani su: Riot Blockchain, Marathon, Hut 8 i Hive Blockchain.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X