ETH adrese od sada je moguće pretraživati na Googleu

0

Najnovija Google kripto značajka omogućuje praćenje stanja Ethereuma na adresama Ethereum novčanika izravno s Google tražilice.

Najveća web stranica na svijetu sada vam govori koliko ETH drže neki novčanici. Dovoljno je da odete na Google te u traku za pretraživanje unesete željenu Ethereum adresu.

Nova značajka radi putem block explorera Etherscan, web stranice koja pruža podatke o Ethereum blockchainu.

Ovu značajku prvi je objavio direktor Google Venturesa, Han Hua, u svojoj objavi na Twitteru 11. listopada.

Ethereum je druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji nakon Bitcoina. Njegov blockchain koristi se za izradu popularnih aplikacija koje su decentralizirane (poznate kao dapps). U njemu se odvijaju DeFi i NFT trgovinske aktivnosti vrijedne milijarde dolara.

Ethereum adrese su javne i svatko tko koristi prave alate može saznati koliko ETH novčanik ima, koje je transakcije izvršio i s kojim aplikacijama je njegov vlasnik komunicirao na mreži. To je vrsta podataka koja može biti vrlo vrijedna trgovcima i analitičarima, a neke su tvrtke na ovome izgradile svoje poslovanje.

Gdje je tu Bitcoin?

Ova nova funkcionalnost trenutno je vrlo ograničena samo na Ethereum pa se mnogi u kripto zajednici pitaju što je s najvećom i najpopularnijom kriptovalutom Bitcoin i zašto ju Google nije uključio.

Unatoč tome, Google igra ključnu ulogu u uključivanju korisnika interneta u svijet usluga temeljenih na blockchainu i Web3 tehnologiji.

Google postaje sve više fokusiran na kriptovalute. Ova nova značajka dolazi kao dodatak Googleovom partnerstvu s kripto mjenjačnicom Coinbase kako bi svojim korisnicima omogućila uslugu prihvaćanja kriptovaluta Bitcoin, Ethereum i Dogecoin za plaćanje usluga u oblaku, za koju se očekuje da će stupiti na snagu početkom 2023. godine.

Google postaje sve više fokusiran na kriptovalute. Početkom sljedeće godine početi koristiti Coinbase za prihvaćanje kriptovaluta Bitcoin, Ethereum i Dogecoin za plaćanje usluga u oblaku.

Richard Widmann, Googleov šef strategije za Web3 i Cloud, izjavio je da tvrtka radi na razvoju svojih Web3 značajki. Ovo sugerira da je Google, nedvojbeno jedna od najvažnijih tehnoloških kompanija na svijetu, čvrsto usredotočen na ono za što se vjeruje da će biti sljedeća interakcija interneta koja se uvelike oslanja na blockchain tehnologiju.

Glavni investicijski direktor Markus Thielen iz platforme za usluge digitalne imovine Matrixport rekao je da ne bismo trebali biti iznenađeni Googleovim naporima u Web3 prostoru, budući da i komercijalne banke i Web2 tvrtke nastavljaju obavljati “ogromnu količinu posla u pozadini”.

“Ova kripto zima je očito drugačija jer etablirane tvrtke nastavljaju koristiti svoje bilance (na kripto ulaganjima) i možda čak preskoče postojeće”, dodao je Thielen.

No dok su Googleovi napori dobrodošli, Thielen vjeruje da bi do masovnog usvajanja Web3 moglo doći “ako se iPhone ikada bude mogao koristiti kao kripto novčanik”.

Reakcija zajednice

Vittorio Rivabella, menadžer za odnose s programerima Web3 razvojne platforme Alchemy rekao je da su vijesti o novoj Googleovoj funkciji pretraživanja Ethereum adresa bile “bullish”.

Međutim, bivši glavni urednik Web3ArtBlog.NFT, nije bio toliko oduševljen ovom značajkom te tvrdi da će Google prodati korisničke podatke o blockchainu oglašivačima kako bi korisnike ciljali putem novčanika.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X