Ethereum Classic (ETC) dolazi na Coinbase Pro!

0

David Farmer, generalni menadžer Coinbase Pro objavio je 7. kolovoza kako su u završnim fazama testiranja Ethereum Classic (ETC). Prema Farmerovim riječima cijeli proces je prošao prema planu, a za početak će se ETC pronaći na Coinbase Pro te će nakon toga biti dostupan i na samom Coinbase.com.

Odakle Ethereum Classic?

Ethereum Classic nije nova kriptovaluta već je ovdje već odavno, kada se Ethereum forkao, nakon čega svaka od ovih valuta postaje individualna i kreće svojim smjerom razvoja.

Vrijednost ETC-a u trenutku pisanja članka jest oko $14 prema podacima s Coinmarketcapa.

Coinbase Pro vs Prime

Coinbase Pro je platforma za trgovanje koje je namijenjena individualnim trgovcima kriptovalutama. Za stvaranje profila potrebno je osigurati osnovne informacije o identitetu osobe koje se na kraju trebaju i potvrditi prije konačnog stvaranja profila.

Coinbase Prime je platforma za trgovanje koja je namijenja financijskim institucijama, organizacijama i poduzećima koja se žele uključiti u trgovanje. Za stvaranje profila potrebno je ispuniti formu za prijavu i na kraju Coinbase odlučuje o tome hoće li se profil pojedine organizacije stvoriti i dali će imati pristup u Coinbase Prime profile.

ETC na Coinabase Pro

Nedavno se je GDAX razdjelio na Coinbase Pro i Prime nakon čega je Coinbase Pro burza za individualne trgovce dok je Coinbase Prime kriptoburza za organizacije i poduzeća. Ethereum Classic prvo će se pronaći na kriptoburzi Coinbase Pro, dok će se na Coinbase.com ETC pronaći nakon što se skupi dovoljna likvidnost i sve faze plasiranja uspješno završe.

Faze plasiranja Ethereum Classic (ETC)

Prije punog pojavljivanja na kriptotržištu, ETC će proći četiri faze.

#Transfer-only

Klijenti će moći transferirati ETC od utorka 7. kolovoza, pri čemu trgovci ne mogu raditi ordere.

#Post-only

U drugoj fazi klijenti će moći raditi limit ordere, ali neće se odvijati matching.

#Limit-only

U trećoj fazi limit orderi počet će se podudarati, ali klijenti neće biti u mogućnosti raditi market ordere.

Limit orderi dozvoljavaju vam da se cijena postavi na određeni iznos i trgovina će se izvršiti kada postoji druga strana koja je zainteresirana za kupnju/prodaju upravo po toj cijeni.

Market orderi najčešće će se izvršiti odmah po trenutačnoj cijeni, no trgovina se ne odvija dok je tržište zatvoreno.

#Full trading

U posljednjoj fazi biti će moguća potpuna trgovina, uključujuć limit i market ordere te će biti mogući stop orderi.

Coinbase je za kraj dodao da je odlučio dodati ETC na svoju platformu iz razloga što su to tražili klijenti koji žele trgovati sa još više kriptovaluta na njihovoj kriptoburzi. Uz to su i najavili da je ETC samo prvi korak u njihovom planu i da već istražuju moguće potencijalne coinove koje bi se mogli pronaći na njihovoj platformi u budućnosti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X