Ethereum dosegao 730$, je li ovo samo početak?

0

Cijena Ethera skočila je na 730 dolara prvi put od svibnja 2018. Nakon porasta cijene, trgovci postaju optimističniji o Ethereumovoj kratkoročnoj cjenovnoj putanji.

Dva su glavna čimbenika koji stoje iza snažnog rasta Ethera: snažna tehnička struktura tržišta i listing Ethereum futuresa na CME-u u siječnju 2021. godine.

Ethereum i dalje ima “higher high” pattern

U tehničkoj analizi, higher high obrazac često ukazuje na snažan zamah cijene jer pokazuje da je svaki novi vrh na grafu viši od prethodnog. Ether se kontinuirano rastao tijekom proteklog tjedna, održavajući higher high formaciju. Trgovac kriptovalutama Scott Melker rekao je:

„Beskrajne serije viših vrhova i viših dna na grafu, a najnoviji najniži nivo potvrđen je svježim višim maksimumom. Ovaj obrazac smatram “Stubištem u nebo.”

Otkako je Bitcoin probio svoj prethodni ATH od oko 20.000 dolara, Ethereum stagnira u odnosu na Bitcoin. Stoga je za ponovan rast Ether presudan njegov performans u odnosu na Bitcoin. Na dnevnom grafu ETH je počeo pokazivati rast u odnosu na Bitcoin, što bi moglo potaknuti novootkrivenu potražnju za Etherom. Analitičari iz Santimenta rekli su da su bilance Ethereumovih rudara na dvogodišnjem minimumu, a ponuda na burzama također opada.

Kombinacija ova dva podatka ukazuje na to da pritisak prodaje na Ether opada. Objasnili su:

„U uobičajeno najsporiji dan u tjednu, #Ethereum je na veliku #altcoin nedjelju prevalio 700 dolara po prvi puta od 19. svibnja 2018. Stanje rudarskih bilanci u ETH-u na dvogodišnjem je minimumu i količina na burzama je najniža u posljednjih godinu i pol. Ovo su izvrsni pokazatelji. “

Što je sljedeće za Ethereum?

U međuvremenu, Ethereum futuresi na trgovačkoj burzi u Chicagu (CME) trebali bi se lansirati za 43 dana. CME je već najveća terminska burza za Bitcoin u smislu open interesta. Pojam open interest odnosi se na ukupan iznos kapitala kojim se aktivno trguje na burzi. Od 28. prosinca open interest na CME Bitcoin futurese kreće se iznad 1,67 milijardi dolara.

Neki analitičari očekuju da će se institucionalna potražnja za Bitcoinom na kraju preliti na Ethereum 2021. godine. Ako se to dogodi, CME Ethereum futuresi vjerojatno će zabilježiti značajan rast dnevnog volumena i open interesta. Ryan Watkins, analitičar iz Messarija, rekao je:

„Predviđanje za 2021.: u 2021. počinjemo viđati kako institucije kupuju $ ETH. Jednom kada prihvatite da je Bitcoin kvalitetna investicija, otvara se mogućnost da i druge kriptovalute mogu biti vrijedne. Puno je lakši skok kapitala s $ BTC na $ ETH tim putem. “

Jeste li više bullish na Ethereum ili na Bitcoin?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X