Ethereum dosegao kapitalizaciju od pola bilijuna dolara

0

Ether, druga najveća kriptovaluta nakon Bitcoina dosegla je veliku prekretnicu usred trenutnog velikog rasta cijene.

Prema podacima Coingeckoa, 12. svibnja cijena Ethera postavila je još jedan ATH, skočivši na čak 4.346 američkih dolara. Tržišna kapitalizacija Ethera je premašila 500 milijardi dolara, a trenutno se drži na oko 503 milijarde dolara.

Prije Muskovog tweeta, Ether narastao 30% u tjedan dana

Nova prekretnica obilježava Etherov kontinuirani val rasta nakon što je ETH 10. svibnja prvi put u povijesti premašio cijenu od 4.000 američkih dolara. U trenutku pisanja ovog članka, Ether se trguje po cijeni od 3.900 američkih dolara, nakon što je Elon Musk uzrokovao korekciju tržišta. Prije Muskove objave, Ethereum je dosegao rast od oko 33% u tjedan dana.

Nakon paraboličnog rasta, Ether je sada veći od platnog giganta Vise i velike investicijske banke JPMorgan u smislu tržišne kapitalizacije. U vrijeme objavljivanja, tržišna kapitalizacija Vise iznosi 481 milijardu dolara, dok tržišna kapitalizacija JPMorgan-a iznosi 488 milijardi dolara, prema podacima s web stranice MarketWatch.

Ethereum dosegao pola trilijuna duplo brže od Bitcoina

Ether je druga kriptovaluta koja je dosegla tržišnu kapitalizaciju od 500 milijardi dolara nakon Bitcoina. Etheru je trebalo znatno manje vremena da postane “imovina od pola bilijuna dolara”. Bitcoin je pokrenut u siječnju 2009. te mu je trebalo 12 godina da dosegne tržišnu kapitalizaciju od 500 milijardi dolara u prosincu 2020. po cijeni od 27.000 dolara. Kako je prva verzija Ethereum protokola pokrenuta u srpnju 2015. godine, Ether je sada star pet godina i 10 mjeseci.

S ovim rastom cijene, suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin postao je milijarder nakon što je cijena Ethera porasla iznad 3.000 američkih dolara 3. svibnja. Megan Kaspar, kriptoanalitičarka i suosnivačica tvrtke za ulaganje digitalnih sredstava Magnetic, vjeruje da je Ether sada na dobrom putu da bi postigao ciljanu cijenu između 8.000 i 10.000 američkih dolara do kraja 2021. Analitičarka je ranije predviđala da će ETH doseći 3.400 američkih dolara kada se kriptovalutom trgovalo oko 1.200 američkih dolara.

Ovo nije financijski savjet, predstavljaju viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami snosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X