Ethereum London nadogradnja lansirana na testnetu

0

Predstojeća nadogradnja Ethereuma pod nazivom London, koja sadrži dugo očekivani “prijedlog za poboljšanje” (EIP)  Ethereuma 1559, postavljena je na testnu mrežu Ropsten.

Nakon lansiranja na Ropstenu 24. lipnja, očekuje se da će London nadogradnja prolaziti kroz Ethereuma testne mreže; Goerli, Rinkeby i Kovan. Ovo će se događati u otprilike tjednim intervalima, a zajednica Ethereuma još očekuje datum kada će ova nadogradnja biti implementirana na mainnet.

Nova nadogradnja omogućiti će spaljivanje (burning) naknada za transakcije. Prema web stranici za praćenje EIP-1559, “Watch the Burn”, otprilike 800 ETH-a na testnoj mreži, nominalne vrijednosti 1,3 milijuna dolara burnano je na Ropstenu tijekom jednog dana od implementacije London nadogradnje.

Izvor: Twitter

Analitičari kažu kako je procjena od 800 burnanih Ethera konzervativna te je moguće da će se dnevno burnati oko 6.000 ETH-a. Što znači da će se zbog ove nadogradnje godišnje ukloniti 2 milijuna Ethera iz ekosustava, trenutne vrijednosti 3.8 milijardi dolara. Zbog ovoga bi Ethereum trebao postati oskudniji resurs te postoje očekivanja da će zbog ovoga dugoročno preskočiti Bitcoin u tržišnoj kapitalizaciji.

Velika stopa burnanja Ethera na Ropstenu ponovno je pokrenula raspravu o tome hoće li EIP-1559 Ethereum učiniti deflacijskim, odnosno hoće li se burnati više ETH-a nego što ga kroz sustav ulazi u opticaj i što bi to moglo značiti za buduću cijenu Ethereuma.

Međutim, EIP-1559 nije jedina stvar kojoj se zajednica raduje iz London nadogradnje, a David Mihal iz CryptoFeesa opisao je EIP-3074 kao “rješavanje sigurnosnog problema Ethereuma na koji malo tko obraća pozornost”, a tiče se odobravanja.

Izvor: Twitter

Tijekom ove situacije, agregator kripto podataka, CryptoQuant, utvrdio je da je 100.000 Ethera stakeano u Eth2 ugovor o stakingu otprilike u isto vrijeme kada se London nadogradnja lansirala na testnetu. Vrijednost ovih Ethereuma je oko 200 milijuna dolara. Iz CryptoQuanta su također primijetili da je više od 5% ETH-ove ponude trenutno založeno u vrijednostima od približno 11,75 milijardi dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X