Ethereum Merge je konačno proveden!

0

Ethereum Merge službeno je održan, označavajući potpuni prijelaz mreže na proof-of-stake (PoS)!

Dana 15. rujna u 8:42 ujutro u bloku 15537393, dugo očekivani Merge napokon se dogodio te je izvršeno spajanje sloja glavne mreže Ethereum i konsenzusnog sloja Beacon Chain na Terminal Total Difficulty od 587500000000000000000000, što znači da se mreža više neće oslanjati o proof-of-work mehanizam.

Cijena Ethereuma nakon Mergea je relativno stabilna, a trenutno se trguje na oko 1.590 USD, prema podacima iz Coingecko.

Zaklada Ethereum rekla je da će Merge Ethereum mrežu učiniti oko 99,95% energetski učinkovitijom i da će postaviti temelje za buduća rješenja za skaliranje, uključujući sharding. Suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin proslavio je Spajanje tweetom nekoliko trenutaka nakon što se dogodila povijesna tranzicija.

Predsjednik i suosnivač StarkWarea Eli Ben-Sasson rekao je da je “neposredna važnost Mergea dramatičan učinak na potrošnju energije”. Ben-Sasson je rekao da to također označava “prvi korak u procesu koji će dovesti do iznimno širokog prihvaćanja Ethereuma“, navodeći:

“To pokreće lančanu reakciju promjena. Krajnji rezultat bit će vrlo široka uporaba računalne snage Ethereuma i opće populacije koja će koristiti aplikacije temeljene na blockchainu u mnogim različitim područjima života.”

Merge je rezultat dugogodišnjeg rada Zaklade Ethereum.

Tvrtke koje izdaju proizvode kojima se trguje na burzi (ETP) temeljene na Ethereumu bile su zauzete vlastitim prilagodbama za Merge. Bradley Duke, izvršni direktor europskog izdavatelja kripto ETP-a ETC Group, objasnio je da je tvrtka pripremila “forkanu verziju” svog ETP-a temeljenog na ETH-u u slučaju da postoji značajna podrška za PoW fork nakon Mergea.

Nakon dovršetka spajanja, “Surge”, “Verge”, “Purge” i “Splurge” posljednje su faze koje su preostale na tehničkoj karti Ethereuma.

Surge će povećati skalabilnost za rollupove putem shardinga, Verge će postići apatridnost kroz Verkle stabla, Purge će eliminirati povijesne podatke i tehnički dug, a Splurge će uključivati ​​niz malih raznih nadogradnji.

Jedna od najvećih tranzicija u povijesti blockchaina nije prošla bez otpora. ETHW Core, grupa koja predstavlja proof-of-work rudare, objavila je da će provesti hard fork unutar 24 sata nakon Mergea.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X