Ethereum Merge stiže na Ropsten testnet 08. lipnja

0

Ekosustav Ethereum trebao bi doživjeti veliki milestone s Ropsten testnet Merge koji će se provesti 8. lipnja.

Prema stranici Merge testnets na Githubu, Ethereum DevOps inženjer Parathi Jayanathi podnio jepull request konfiguracijskog koda Ropsten testnet Merge u ponedjeljak, sugerirajući da je implementacija spremna za početak.

Ropsten je jedan od nekoliko testnih mreža koje je stvorila Ethereum Foundation 2017. godine i koju trenutno održava tim programera Geth.

Ovaj specifični testnet smatra se najboljom replikacijom Ethereum Mainneta jer slijedi sličnu mrežnu strukturu. To omogućuje programerima da provedu realistično testiranje implementacije prije ažuriranja stvarnog mainneta.

Ropsten testnet Merge će stvoriti PoW mrežu u kombinaciji s novim testnim slojem proof-of-stake (PoS) konsenzusa, čiji je nastanak postavljen za 30. svibnja. Simulirat će što će se dogoditi nakon stvarnog spajanja između Ethereuma i Beacon Chaina.

Developeri u zajednici objavljuju svoje bullish misli o ovoj vijesti. Preston Van Loon, jedan od glavnih Ethereum programera u Prysmatic Labsu, rekao je da:

“Ropsten testnet se spaja 8. lipnja! Merge Ropstena velika je prekretnica za testiranje Ethereumovog mainnet spajanja kasnije ove godine.”

Još jedan core programer koji se zove “trent_vanepps” na Twitteru rekao je prošli tjedan prije potvrde mergea Ropstena od 8. lipnja da bi Sepolia i Georli testneti također mogli biti postavljeni za probni merge.

Primjetno, vremenska linija testneta je u skladu s komentarima programera Ethereuma Tima Beika koji je prošlog mjeseca izjavio da merge neće biti spreman za emitiranje do “nekoliko mjeseci nakon lipnja”.

“Još nema čvrstog datuma, ali definitivno smo u posljednjem poglavlju PoW-a na Ethereumu”, rekao je.

Još jedan snažan pokazatelj da se stvari kreću u pravom smjeru je najava Ethereum Foundationa ranije ovog tjedna da je ‘spojio’ svoj PoW mainnet i PoS Consensus Layer (novi naziv za ETH 2.0) bug bounty programe u jedan.

Općenito, maksimalna nagrada sada iznosi 250.000 USD za prijavljivanje grešaka na Ethereumu, međutim iznos se također može udvostručiti tijekom važnih trenutaka kao što su nadogradnje na javnim testnim mrežama koje su također predviđene za mainnet.

“Ukupno, ovo označava povećanje od 10x u odnosu na prethodnu maksimalnu isplatu za nagrade Consensus Layera i 20x povećanje u odnosu na prethodnu maksimalnu isplatu za bounty za Execution Layer”, stoji u najavi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X