Ethereum po prvi puta premašio 600 000 transakcija

0

Ethereum blockchain je po prvi puta obradio 600 000 transakcija u jednom danu, što je 100 000 više već nekoliko dana prije. te gotovo duplo više već broj obrađenih transakcija na Bitcoin blockchainu.

Preko decentralizirane mjenjačnice Etherdelta ja napravljeno 8% svih transakcija, barem prema ETH Gas Stationu. Tako je barem bilo prije 2 dana dok je prvi puta probijena granica od 600 000, a jučer je napravljeno čak 638 000 transakcija, što je povećanje od 30 000 u samo jednom danu, a ovoga puta Etherdelta zauzima 8% transakcija, dok je Shapeshift zaslužan za 1.4% transakcija.

Ethereum mreža se nije osjetno zagušila te je radila normalno, pod istim uvjetima iako je ovo rekord u broju transakcija napravljenih ikada na nekom javnom decentraliziranom blockchainu, a ne samo na Ethereum blockchainu.

Zanimljivo je da cijena Ethereuma kolerika s brojem transakcija koje se na mreži izvršavaju. Zašto se to događa? Pretpostavljamo zato što se više ljudi uključuje u Ethereum, te trguju s njima, a time se povećava broj transakcija. Što je logično s obzirom na to da se povećava potražnja.

Bitcoin ima problem sa skalabilnosti i već se dugo vremena raspravlja kako riješiti problem ali i dalje nikakvo rješenje nije na vidiku. Dok Ethereum planira imati skalabilnost jednaku kakvu ima VISA, te su najavili da bi inicijalna verzija mogla biti gotova već za ljeto 2018.

Ethereum developeri tvrde da njihova mreža može procesuirati bez problema barem 1337 tisuća transakcija, što je 1.3 milijuna, nakon čega bi se mreža zagušila ali bi mogla izdržati barem 2 milijuna transakcija.

Ako prebrzo dođe do tih problema, developeri će požuriti s Casperom, ethereumov Proof of Stake, s kojim će se Ethereum ažurirati.

Ethereum je objavio razvojni plan za narednih 3-5 godina, uzbudljivo će biti gledati kako developeri razvijaju Ethereum i jedva čekamo da vidimo koliko će se daleko razviti 🙂

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: Trust Nodes

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X