Ethereum postaje sve popularniji u očima programera

0

Dnevne prosječne vrijednosti transakcija na Ethereum platformi sada su gotovo jednake vrijednostima na Bitcoin mreži.

Prema blockchain analitičkoj tvrtki Messari, ukupna vrijednost imovine koja se tijekom dana transferirala na Ethereum blockchainu ozbiljno se približila onoj na Bitcoin mreži. Dana 12. travnja, otprilike 1,5 milijardi dolara transferirano je putem Ethereum blockchaina. Vrijednost prenesena na tom blockchainu uključuje ether (ETH) te stablecoine podržane na ETH blockchainu, ponajviše Tether (USDT).

Ovaj paritet je u velikoj mjeri rezultat performansi Bitcoin mreže, koja je dosegla visoku količinu dnevnih transakcija u iznosu od preko 3 milijarde dolara u srpnju 2019. godine, ali nije uspjela održati tu razinu. Za to vrijeme je vrijednost na Ethereum mreži porasla. Druga najveća kriptovaluta dosegla je 115 milijuna američkih dolara u dnevnim transakcijama u prosincu 2018., a od tada se neprestano povećavala sve do razine od 1,5 milijardi dolara.

Bitcoinova mreža također je zabilježila rast dnevnog transfera vrijednosti na početku godine, ali značajna korekcija u ožujku je uzrokovala pad korištenja.

Ethereum ispred Bitcoina u transakcijama po sekundi

Ovo nije prva metrika prema kojoj je Ethereum “pobijedio” Bitcoin. Transakcije Bitcoin mreže u sekundi (TPS) dosegnule su vrhunac od 4,7 TPS-a tijekom bull runa u 2017. godini. Kako su transakcije u padu od 12. ožujka, trenutno se obrađuje nešto manje od tri transakcije u sekundi.

S druge strane, Ethereum je dosegao 15 TPS-a u 2018. godini i trenutno na svojoj mreži obrađuje oko devet transakcija u sekundi.

Sve više programera prelazi na Ethereum!

Iako obje mreže imaju dovoljan broj programera za temeljne protokole, Ethereum je daleko najaktivniji. Od 7. ožujka, mreža Ethereum imala je prosječno 99 programera mjesečno, a Bitcoin je na drugom mjestu s 47.

Na širem planu, prema broju programera koji doprinose kôdu blockchain depozitorija ETH je miljama ispred ostalih. U prosjeku, 216 programera svakog mjeseca pridodaje kodu u Ethereum blockchain depozitorij, dok je Bitcoinov prosjek nešto više od 50 programera.

Ali Bitcoin entuzijastima i dalje preostaje argument cijene jer trenutno 1 BTC vrijedi oko četrdeset ETH-a, iako je ukupan broj Ethera samo oko pet puta veći od broja Bitcoina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X