Ethereum postigao veći dnevni volumen od Bitcoina

0

Ethereum bilježi ponovni rast interesa nakon velike korekcije koja je zadesila cijelo kripto tržište, a njegov dnevni volumen trgovine nadmašio je Bitcoin, i to sa značajnom razlikom.

Međutim, još je uvijek daleko od toga da ima duplo veći volumen od Bitcoina, a mnogi su mislili da se ovo jučer dogodilo. Screenshot s Coingeckoa je 25. svibnja počeo kružiti kripto Twitterom, pokazujući da je dnevni volumen Ethera premašio 115 milijardi dolara, dok je Bitcoin iznosio oko 53 milijarde dolara.

Ipak, oglasio se suosnivač i glavni izvršni direktor tvrtke CoinGecko, Bobby Ong koji je otkrio da podaci prikazani na screenshotu nisu bili točni zbog pogreške s API-jem te zbog “wash tradinga”, što je rezultiralo napuhanim volumenom Ethera koje je prijavila EXX kripto burza.

Izvor: Twitter

Ong je izjavio da je Coingecko od tada onemogućio svoj feed podataka s EXX-a. Platforma sada pokazuje da je Ether u posljednja 24 sata ostvario 20% veći volumen od BTC-a, s oko 60 milijardi dolara volumena trgovanja u usporedbi s Bitcoinovih 50,2 milijarde dolara. Iako je CoinGeckoova Bitcoin stranica tijekom posljednjih sedam dana zabilježila oko 75% više prometa od njihove Ethereum stranice, jaz se značajno smanjio u posljednja 24 sata. Ong je primijetio:

“U protekla 24 sata naša je Bitcoin stranica ostvarila oko 60% više prometa u odnosu na Ethereum. Što se tiče upita za pretraživanje, Bitcoin je primio samo oko 7% više upita u odnosu na Ethereum. “

Povećana trgovinska aktivnost i interes također su se poklopili s institucionalnim fondom Grayscale’s Ethereum Trust (ETHE) kada je njegova premija nad spot cijenama Ethera skočila i do 11%. Dok Bitcoin Trust ove tvrtke trguje s “popustom” od ožujka. Podaci sugeriraju da su se mnoge institucije okrenule Ethereumu, a ne Bitcoinu kao što je to bio slučaj do nedavno.

Volumen Ethereuma naglo je prerastao Bitcoinov samo nekoliko dana nakon što su segmenti procurjelog izvješća Goldman Sachsa otkrili kako globalna investicijska banka vjeruje da Ether ima “velike šanse da Bitcoin pretekne kao dominantan store of value“.

Izvješće je pokrilo rast sektora decentraliziranih financija i non-fungible tokena koji se grade na Ethereumu, kao i dominaciju Ethereuma nad Bitcoinom u ukupnom volumenu transakcija.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X