Ethereum preko 1.000$, čeka li nas novi ATH?

0

Ethereum je prešao kritičnu cijenu u odnosu na Bitcoin, signalizirajući da će altcoin sezona uskoro krenuti.

Izvor: Coin360

“Uvijek bih se prije kladio na Ethereum već na Bitcoin” – Winklevoss

Podaci tržišta Coin360 i TradingView pokazali su da na trading paru ETH / BTC, 3. siječnja, Ether prelazi bitnu razinu od 0,026 BTCa u samo jednoj dnevnoj svijeći. Nakon što je ostao relativno stabilan tijekom prosinca, Ether se oporavio u prvih nekoliko dana 2021., a nedjeljni performans mogao bi biti početak nečeg puno većeg.

Kao što je prošlog tjedna primijetio analitičar Michaël van de Poppe, 0.026 BTC je značajna prijelomna točka za Ethereum, a probijanje te support razine pokazuje “snagu i nastavak” bullish momenta za tu kriptovalutu.

Je li vrijeme da velike kritptovalute kao; Ethereum, Polkadot, Cardano, Chainlink i drugi probiju svoj ATH?

“Vjerujem da vidimo transfer novca s Bitcoina na altcoine i da je Ether dosegao dno na BTC trading paru”, objasnio je Van de Poppe. “Dakle, vjerojatno ćemo vidjeti nastavak altcoin sezone u ovom tromjesečju sa smanjenjem Bitcoin dominacije.” 

U vrijeme tiska, prema ETH / USD trading paru, Ether je prešao kritičnu razinu cijene od 1.000$ te trenutno trguje za oko 1.050$, što je dnevni rast od preko 30%. Posljednji put smo ovakve cijene Ethereuma vidjeli u siječnju 2018., pred veliku korekciju i početak bear marketa. Čini se da je ovaj put drugačije te da je ovo početak velikog rasta cijene s obzirom na to da se bliži datum izlaska Ethereum futuresa na CME-u.

“$ ETH bio je digitalna imovina s najboljim performansom (rast od 450%) u 2020. godini i još uvijek je ispod svog ATH-a”, dodao je na Twitteru Cameron Winklevoss, poduzetnik i suosnivač burze Gemini.

Je li altcoin sezona konačno ovdje?

S perspektivom da je altcoin sezona sada ponovno ovdje, prvih deset altcoinova po tržišnoj kapitalizaciji konačno pokazuju znakove života u usporedbi s Bitcoinom. Litecoin je porastao za 20% u odnosu na Bitcoin u posljednjih 24 sata, dok je Bitcoin Cash viši za 24.8%, a Cardano za 33.6%.

Usprkos strmog rasta altcoina, ukupna dominacija Bitcoina na tržištu kriptovaluta ostaje oko 70%, što je iznimno visoko. Za usporedbu, na vrhu altcoin sezone 2017., Bitcoin dominance je pao sve do 33%, što znači masovno prelijevanje kapitala iz najveće kriptovalute u altcoine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X