Ethereum u zadnjih mjesec dana narastao za više od 100%

0

Treća najveća kripto valuta po kapitalizaciji ETH je jučer dostigao svoju najveću vrijednost, odnosno došo je do 914 američkih dolara.

U zadnjih mjesec dana, Ethereum je doživio rast od 100%, te se povećao sa $430 koliko je iznosio 1.12.2017. do $914 koliko je iznosio jučer.

Njegova cijena se kretala između $200 i $400 još od svibnja 2017, a u prosincu je Ethereum krenuo brzo rasti, te je već 19.12.2017 došao do $870, no onda je pao, da bi se s početkom nove godine vratio na all time high.

Ukupna kapitalizacija Ethereuma je imala uspješnu godinu, te se povećala sa $698 milijuna na današnjih $86 milijardi. Koji je rezultat tolikog povećanja kapitalizacije? Sjetite se, prije godinu dana, 1.1.2017 cijena Ethera je iznosila samo $8.

Taj peak u cijeni je nastao zbog povećanja potražnje za kupovinom Ethera, što je povećalo njegov volumen trgovanja, osobito u Aziji. Singapurska kripto burza, Coinbene je predvodila ovaj peak sa volumenom većim od $600 milijuna, što je bilo 11% ukupnog dnevnog volumena za Ether. Nakon ove burze, tu su još jedna azijska burza Binance s volumenom od $360 milijuna, te Južno Korejska burza s volumenom od $340 milijuna.

U međuvremenu je cijelo kripto tržište doživjelo rast, a većina kripto valuta koje se nalaze u top 20 su u pozitivnom trendu. Neke od njih su čak dobile i povećanje od 30%. Bitcoin je nešto malo porastao ali moglo bi se reći da već dugo stagnira oko $15 000. Moglo bi se vrlo lako dogoditi da ovo proljeće bude sezona altcoinova.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.
Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X